Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
‘ümit, hayat…, iyi, öyküsü’

Daha İyi Bir Hayat!… ‘Ümit Öyküsü’

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Daha İyi Bir Hayat!… ‘Ümit Öyküsü’

Bir zamanlar, bir dervişin yolu, bir dere kenarındaki küçük bir dergâha düştü Dergâh küçüktü ama, içinde yüce gönüllü bir velî yaşıyordu Derviş, hoş-beşten sonra, halini arzetti, niye yollara düştüğünü anlattı “Daha düzgün bir hayat yaşamak istiyorum, ama aklıma kötü şeylerin, günahkâr düşüncelerin gelmesine bir türlü mani olamıyorum Buna son vermenin yolunu gösterecek birini bulmak için yollara düştüm
Dergâhtaki velî zât:
“Sana bir yol göstereceğim” dedi
“Ama önce, çıkıp dışarıdan bir miktar rüzgâr alıp getirmen gerekiyor
Derviş, aklıkarışık bir halde dışarı çıktı Rüzgâr nasıl alınıp içeri getirilebilir ki?
Öyle düşündü böyle yaptı olmadı
Üzgün bir halde dergâha döndü
“Yapamıyorum” dedi
Velî zât gülümsedi ve:
“Evlat” dedi, “nasıl rüzgârı avuçlayıp içeri getiremiyorsan, aklına gelen o kötü düşünceleri de aklından silip atamazsın Ama ne zaman böyle bir düşünce gelip seni yanlış yola çağırdığında sen “Hayır” dersen, onlardan sana hiçbir zarar gelmez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com