|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bırakın, için, kurtulmak, problemlerden, yere, yükünüzü |
![]() |
Problemlerden Kurtulmak İçin Yükünüzü Yere Bırakın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Problemlerden Kurtulmak İçin Yükünüzü Yere BırakınProfesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı ![]() ![]() ![]() ‘Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem’ dedi profesör, ‘ama benim sorum, bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu? olacaktır ![]() ‘Hiçbir şey!’ diye cevapladı öğrenciler ![]() ‘Tamam, peki bir saat boyunca tutsaydım ne olurdu?’ diye sordu profesör bu kez ![]() ‘Kolunuz ağrımaya başlardı efendim’ diye öğrencilerden biri cevapladı ![]() ‘Haklısın, peki şimdi ben bir gün boyunca tutsaydım ne olurdu’ ‘Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı gibi problemler yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!’ Tüm öğrenciler farklı yorumlar yaptılar ve gülüştüler ![]() ‘Çok iyi ![]() ![]() ‘Hayır!’ diye cevapladı herkes ![]() ‘Peki, o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan nedir?’ Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar ![]() ‘Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekiyor bu durumda?’ diye tekrar sordu profesör ![]() ‘Bardağı bırakın düşsün!’ diye öğrencilerden biri cevap verdi ![]() ‘Kesinlikle!’ dedi profesör ![]() ‘Hayatın problemleri de böyle bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün eve gittiğinizde uyumadan önce Rabbinize tevekkül ederek bardağı yere bırakın! |
![]() |
![]() |
|