![]() |
Hayal .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayal ..![]() BİR ZAMANLAR bir tepenin üzerindeki genişçe bir evde bir oğlan çocuğu yaşarmış ![]() İyi de yaşarmış ![]() Köpekleri ve atları, otomobilleri ve müziği severmiş ![]() Yüzmeye gider, futbol oynar, güzel kızlara düşkünmüş ![]() Bir gün: "Büyüdüğümde neler istediğimi buldum" demiş kendi kendine ![]() "Çok büyük bir evde yaşamak isterim ![]() Uçsuz bucaksız bir bahçesi olmalı ![]() Bahçede iki St ![]() ![]() Uzun boylu, siyah saçlı, mavi gözlü, gitar çalan ve tatlı tatlı şarkılar söyleyen çok güzel ve çok şefkatli bir kadınla evlenmek isterim ![]() Üç güçlü oğlum olsun isterim; tâ ki, onlarla futbol oynayabileyim ![]() Büyüdüklerinde birisi buluşlar yapan bir bilim adamı olsun, öteki senatör, üçüncüsü de dünya çapında ünlü bir sporcu ![]() ![]() ![]() Ben de dünyanın her tarafını göreyim ![]() Okyanuslara yelken açayım, dağların zirvelerine tırmanayım, dağda kalmış insanları kurtarayım ![]() Arabam da Ferrari olsun isterim ![]() Delikanlı, bu hayallerin gerçekleşmesi için, başlamış dua etmeye ![]() Günler günleri, aylar ayları bu şekilde kovalamış ![]() Ancak, günün birinde, umulmadık birşey olmuş ![]() Bir gün arkadaşlarıyla futbol oynarken ayağı kırılmış ![]() Ondan sonra, değil dağlara, ağaçlara bile tırmanamaz olmuş ![]() Okyanuslara yelken açmak da artık hayal olmuş bu arada ![]() ![]() ![]() Aksayan bir bacakla, çalışmayı sürdürmüş yine de ![]() İyi bir işletme eğitimi görüp, tıbbî malzemeler dağıtan bir şirket kurmuş ![]() Şirketi kurduğu günlerde, üniversitede tanıştığı bir kızla da evlenmiş ![]() Kız güzel ve şefkat-liymiş gerçekten ![]() Fakat uzun boylu değil, kısaymış ![]() Saçları kestane rengi, gözleri badem rengiymiş ![]() Gitar çalamaz, güzel şarkılar söyleyemezmiş ![]() Ama harika yemek pişirir, olağanüstü güzel kuş resimleri yaparmış ![]() Adam, işinden dolayı, şehir dışında geniş ve güzel bir villada değil, şehir içindeki bir apartmanın teras katında oturmak zorunda kalmış ![]() Ama evinin deniz manzarası gene de harikaymış ![]() İki St ![]() ![]() Bu arada, üç çocukları olmuş ![]() ![]() En küçük kız, tekerlekli sandalyede yaşamak zorundaymış, ama içlerinde en güzelleri oymuş ![]() Üç kız da babalarını çok seviyorlarmış ![]() Onunla futbol oynayamı-yorlarmış ama, birlikte parklara, ormanlara gidiyorlarmış ![]() Adam iyi para kazanmış, ama öyle kırmızı bir Ferrari'si filan olmamış ![]() Bir sabah tâ çocukluk yıllarında yaptığı duaları hatırlamış ![]() Üzüntü içinde, en iyi arkadaşına koşmuş: "Ben" demiş, "hiç mutlu değilim ![]() "Neden?" demiş arkadaşı ![]() ![]() ![]() "Çocukken siyah saçlı, uzun boylu, mavi gözlü, gitar çalıp şarkı söyleyen bir kızla evlenmek isterdim ![]() Oysa karım kısa boylu, saçları kestane rengi, badem gözlü; gitar da çalamıyor ![]() Arkadaşı: "Ama çok iyi bir insan, değil mi?" demiş ![]() Adam dinlememiş bile onu ![]() ![]() ![]() Sonra, bir gün karısına içini dökmüş: "Hiç mutlu değilim" demiş ![]() "Neden?" diye sormuş karısı ![]() ![]() ![]() "Çünkü büyük bir bahçe içinde lüks bir villada yaşamayı düşlerdim, oysa 47 ![]() ![]() İki St ![]() "Ama güzel bir dairede yaşıyoruz" demiş karısı ![]() "Oturduğumuz yerden okyanus görünüyor ![]() Huzurluyuz, neşeliyiz, birbirimizi seviyoruz ![]() Üç de harika çocuğumuz var ![]() Adam dinlemiyormuş bile ![]() ![]() ![]() Daha sonra bir g?n bir psikiyatriste koşmuş bu kez: "Ben mutlu değilim" demiş ![]() "Neden?" diye sormuş psikiyatrist ![]() "Çünkü ben bir gezgin olmak, okyanuslara açılmak, dağlara tırmanmak, insanları kurtarmak isterdim ![]() Oysa masabaşı işim ve sakat bir bacağım var ![]() "Ama sattığın tıbbî malzemeler yığınla hayat kurtarıyor" demiş doktor ![]() ![]() ![]() Adam dinlememiş ![]() Doktor da, yüz dolarlık bir vizite ücreti yazıp yollamış ![]() Bu kez, malî müşavirine dert yanmış adam: "Ben çok mutsuzum" demiş ![]() "Neden?" "Bir kırmızı Ferrarim olsun isterdim ![]() Oysa işe metroyla gidip geliyorum ![]() Bir yığın da sorunum var ![]() "Ama halin vaktin yerinde" demiş malî müşavir ![]() "İyi bir gelirin var, aile huzurun var, istediğini alıp istediğin yere gidebilir durumdasın ![]() " Ama adam dinlemiyormuş bile ![]() Malî müşavir adama yüz dolarlık bir danışma ücreti fatura edip yollamış ![]() Onun da hayalinde bir kırmızı Ferrari varmış çünkü ![]() Adam, çocukluk hayaline takılıp kalmış ![]() Gün geçtikçe, mutsuzluğu daha da artıyormuş ![]() En sonunda, hasta olup yataklara düşmüş ![]() Hastane odasında serumlarla beslendiği günlerin birinde, bitkin bedeni uykuya daldığında, bir rüya görmüş adam ![]() Rüyasında, bir melekle karşılaşmış ![]() Uyanıkken aklı fikri çocukluk hayaline takılıp kalmış adam, bu kez rüyasında meleğe anlatmış çocukluk hayalini ![]() "Allah'a günlerce, haftalarca yalvarmıştım" demiş ![]() "Ama hayallerim gerçek olmadı ![]() Dualarım kabul edilmedi ![]() "Allah dualarını geri çevirmedi" demiş melek ![]() "Sana onları verebilirdi; ama onlardan daha güzelini vermeyi tercih etti ![]() Güzel, sadakatli, sevecen bir eş, iyi bir iş, şehir şartlarında herkesin hayalini kurduğu geniş ve güzel bir ev ve üç tatlı kız çocuğu ![]() ![]() ![]() "Evet" demiş adam ![]() ![]() Melek: "Biliyor musun?" demiş ![]() "Allah benden ne istiyor ki?" demiş adam ![]() "Onun sana verdiklerinin kıymetini bilerek mutlu olmanı ve şükretmeni!" demiş melek ![]() Adam o gün boyu bu rüyayı düşünmüş ![]() Sonunda yeni bir hayal kurmaya karar vermiş ![]() Bu defaki hayalinde, zaten sahip olduğu şeyler varmış hep ![]() Adam, o günden itibaren, ailesiyle birlikte mutlu bir hayat yaşamış ![]() Ve her fırsatta, "Hayal gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin" demiş insanlara ![]() "Ama size verilenlerin kıymetini bilmek şartıyla ![]() ![]() ![]() Aile Öyküleri kitabı Selim Gündüzalp |
![]() |
![]() |
|