![]() |
İdamdan İslam'a |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İdamdan İslam'aRasul-i Ekrem s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Rasulü s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Lâ ilâhe illallah Muhammeden Rasulullah de, canını kurtarıver! İkrime şu karşılığı veriyordu: - Ben de zaten bunu için kaçıyorum ![]() ![]() ![]() O sırada İkrime'nin karısı ortaya çıkarak şu haberi verdi: - Ben insanların en iyisi ve en hayırlısının yanından geliyorum ![]() ![]() Beraber yola çıktılar ![]() ![]() - Olmaz! Ben müslümanım sen ise kâfirsin, deyince İkrime: - Doğrusu, seni benden uzaklaştıran şey, gerçekten önemli olmalı, dedi ![]() İkrime Mekke'ye yaklaşınca, Rasulullah ashabına şöyle dedi: - Ebu Cehl'in oğlu İkrime, mümin ve muhacir olarak size geliyor ![]() ![]() ![]() Rasul-i Ekrem s ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Muhammed! Sen beni neye davet ediyorsun? - Allah'tan başka ilâh olmadığına, benim O'nun kulu ve Rasulü olduğuma inanmaya, namaz kılmaya ve zekât vermeye ![]() ![]() ![]() ![]() - Vallahi sen sadece hakka davet ediyor, iyi ve güzeli emrediyorsun ![]() ![]() İkrime bu konuşmadan sonra Allah Rasulü s ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|