![]() |
Hans İle Hasan (O Zaman Ben Zaten Müslüman_?) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hans İle Hasan (O Zaman Ben Zaten Müslüman_?)Hans ile Hasan (O zaman ben zaten Müslüman_?) (Gerçek bir hayattan alınmıştır ![]() Bir gün Hasan isminde bir genç yurt dışında okumak için Almanya gider ![]() ![]() ![]() Okulun son yıllarında arkadaşlıkları dostluğa, dostlukları (kendi aralarında) kardeşliğe dönüşen hans ile hasan bir barda muhabbet esnasında samimiyetten gelen bir cesaretle hasan arkadaşına sarhoş kafayla sorar; - " Hans kardeşim! Gel sen Müslüman ol, bak ben Müslüman’ım sende benim kardeşimsin olmaz mı?" diye sorar ![]() - " Hasan kardeşim! şimdi ben Müslüman olunca namaz kılmak zorundayım ![]() ![]() ![]() - " ya hans kardeşim! kafana taktığın şeye bak beni kaç yıldan belli tanıyorsun hiç namaz kıldığımı gördün mü?" der ![]() - “ e peki Hasan kardeşim! Ben Müslüman olunca oruç tutmak zorundayım ![]() ![]() - “ ya Hans! kafana taktığın şeye bak! Bak ben hiç oruç tutuyor muyum?” diye cevaplar ![]() - “ Hasan kardeşim? Peki Müslüman zina etmezler! Ben zinaya çok düşkünüm en iyisi ben Müslüman olmayım!” der ![]() - “ Ama ben zina ediyorum bir şey oluyor mu ki?” der ![]() - “ Hasan Kardeşim! Ama Müslüman içki içmez, faiz yemez ve fakire yardım eder? Ama ben bunları yapamam ki! İçki içerim, faiz yemeden de para kazanamam?” diye cevap verir ![]() - “ ya Hans kardeşim! Bak bir bana ben içki içiyorum, faiz haliyle günümüzün şartlarında yiyorum ve ben zaten fakirim nasıl yardım edeyim fakirlere ?” der ![]() ***Hans durur düşünür ve derki; - “ Hasan kardeşim! O zaman ben zaten Müslüman! Ben içki içiyorum sende içiyorsun, ben zina ediyorum sende ediyorsun, ben namaz kılmıyorum sende kılmıyorsun, ben oruç tutmuyorum sende tutmuyorsun? O zaman ben zaten Müslüman olmuşum aynı senin gibi…………! |
![]() |
![]() |
|