08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Hak Dostunun Hasret Mektubu
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin İstanbul'da iken, dört eşine ayrı ayrı gönderdiği mektuplarından, küçük eşi Zeliha Hanım'a yazdığı mektup şudur:
Ve izzetli, hürmetli, akıllı, gayretli, şefkatli, güzel yüzlü, şirin sözlü, melek huylu, çelebi kollu, nâzik belli, şirin yıldızlı, has ve talihim, oğlum annesi, gönlüm cânânesi, inci tânesi hatunum ve hanımım küçük kadın Zeliha hatun huzuruna;
Candan selâmlar ve gönülden dualar edip, ol mülâyim hatırın kat kat sual ederiz Allah'ın birliğine emanet veririz
Benim küçük kadınım, benim emektarım Ne keyiftesin, ne haldesin ne demdesin? Neyliyorsun, ne işliyorsun? İyi misin, hoş musun? Allah muînin (yardımcın) olsun Kendin uşak (küçük) iken uşak hizmetine düştün Allah emeklerini zayi etmesin, seni bana bağışlasın Bir dahi dünya gözü ile görüşmek müyesser eylesin; âmin!
Acep cihanda senin gibi var mıdır? Zeliham! O tatlı canını seveyim, o tatlı bakışlarını seveyim Hiç fikrimden gitmezsin Böylece âyân gönlümde durursun Maşallah, maşallah! Benim nazlı aşığım, senin için yollarda ve İstanbul'da besteler yazıyorum, öğreniyorum ki, inşaallah gelende seninle ses sese verelim de çok türlü besteler, güzel kitaplar okuyalım Allah Teâlâ'ya âşık olalım, safalar edelim
Bir küçük kadın gördüm, hemen sana benzettim Selâm-sabah ettim Sesi dahi sana benzerdi Senin hatırın için sokak ortasında ona yârenlik edip ahvalini sordum Bir ihtiyar kocası varmış, zindanda, ona ekmek götürmüş On kuruş borcunu verip onu halâs edip sevabını sana bağışladım
Allah Tealâ senden razı olsun Zira ben senden yer-gök dolusu razıyım Allah Şeyh Osman'ı bize bağışlasın, âmin! Ve cümle küçük kadınlar sana kurban olsun! Ve büyük kadınlar bacılarına kurban olsun! Benim hakkımda siz bana dünya yetersiniz Hak Tealâ dördünüzü bana dünyada bağışlasın ve ahirette Firdevs-i Âlâda dahi sizi bana versin Âmin, ya Erhame'r-Râhimin
|
|
|