Bir İnsanin Hidayetine Vesile Olmak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir İnsanin Hidayetine Vesile OlmakBir insanin hidayetine vesile olmak ![]() ![]() "Bir insanin hidayetine vesile olman senin için dünyadan ve içindeki jerseyden hayırlıdır" Çevremdeki insanlar yaptığım zulümden dolayı benden uzaktılar ![]() Dedi ki: Günlerden bir gun Evlenmeyi arzuladım ve bir çocuk sahibi olmayı ![]() Evlendim ve bir çocuğum oldu Adini Fatma koydum Onu çok sevdim Ve Fatma büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü Kalbimdeki isyanda azaldı onunla![]() Elimde içki kadehi vardı onu içme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdi Daha yası iki bile değildi![]() Sanki ona bunu yaptıran Allahtı! O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü Allaha yaklaştığım her bir adımda içinde olduğum isyanlardan uzaklaştım biraz biraz![]() Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar ![]() 3 Yaşını bitirdiğinde Fatma öldü! Ve Malik Ibnu Diynar devam ediyor anlatmaya: Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden daha da kotu oldu ![]() Ve bende çevremdeki Müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşı dayanmamı sağlayacak sabır yoktu ![]() Her şey çok kötüye gidiyordu Şeytan durmadan benimle oynuyordu Ta ki o gun geldi ve Şeytan bana dedi ki:"Bugün öyle bir sarhoş olacaksın ki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!" Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştim Gece boyu içtim İçtim İçtim![]() Öyle bir duruma gelmiştim ki rüyalar beni birbirine atıyordu Ta ki rüyayı görene kadar:Rüyamda kıyamet günündeydim! Güneş kararmış, denizler ateşe çevrilmiş, Depremler oluyordu durmadan ![]() İnsanların hepsi kıyamet günündeydi İnsanlar zümre zümre Grup gruptu Ve ben o insanların arasındaydım![]() Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu: Ey Filan oğlu filan! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ![]() Ve o çağrılan insanin yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan ![]() Birçok insana çağrıldı Ta ki kendi ismimi duyana kadar![]() Ses beni çağırıyordu Haydi, Cabbara Hesap vermeye! Diyordu![]() O an çevremdeki o insan kalabalığından kimse kalmamıştı Kıyamet günü Mahşer yeri bomboştu![]() Sonra bir anda karsımda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi),çok vahşi ve çok saldırgandı Çok güçlüydü Ağzı acık bana doğru koşuyordu![]() Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya başlamıştım ![]() Kaçarken bir anda karşımda oldukça ya$li ve zayıf bir adam gördüm! Ve ona seslendim: -AHH! Beni bu dev fareden kurtar! Bana dedi ki: Oğlum Ben çok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yok Ama su yönde ko$ eminim kurtuluşa ereceksin![]() Ben onun dediği yöne doğru koşmaya başladım Dev fare hala arkamdaydı beni kovalıyordu Ve karşıma cehennemin ateşi çıktı Yüzümde hissediyordum o dehşetli sıcaklığı!Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım ![]() Ve kendi kendime dedim iki o an Ben bu fareden ateşe düşmek icinmi kaçıyorum?Ve kosa kosa bana bu yolu tarif eden o zayıf adama doğru koşmaya başladım Farede peşimdeydi gittikçe yaklaşıyordu banaÇok korkuyordum! Adamın yanına geri geldim ve ona dedim ki: -Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırım! Ve yaslı adam benim halime ağlıyordu ![]() Bana dedi ki: Beni görüyorsun ben çok zayıfım güçsüzüm benim seni kurtaracak halim yok Ama bu sefer $u yönde ko$!bu sefer inşallah kurtuluşa ereceksin…Adamın dediği yönde koştum deli gibi Fare hala kovalıyordu bir adim arkamdan koşuyordu Beni ısıracaktı az kalmıştı… Ta ki karşımda o dağı görene kadar…O dağın üstünde bir suru bebek vardı ![]() Ve o dağın üzerinde bulunan çocukların hepsi ağlıyorlardı Hepside ayni şeyi söyleyerek ağlıyor haykırıyorlardı![]() Diyorlar diki: -Ey Fatma! Babana bak! Babana Bakkk! Malik Ibnu Diynar dedi ki: O an o çocuğun kızım Fatma olduğunu anlamıştım ![]() Ve o an 3 yaşında olupte cennete gitmiş bir kızım olduğuna çok sevinmiştim Beni bu dehşetli korkudan(fareden) kurtarıp Cennete sokacaktı…Kızım beni sağ eliyle tutu ve kurtardı… Ve sol eliyle fareyi itti Ben o an korkudan olu gibiydim![]() Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum! Bana dedi ki: Ey Babacığım! Deyip su ayeti okudu bana: ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedi mi?" Ona dedim ki: Kızım! Bu fare neydi anlat bana! Dedi ki: O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kotu amellerindi Onu sen besledin büyüttün ve onun seni yiyebilecek büyüklüğe sen ulaştırdın!Ey Babacığım Sen bilmiyor musun ki Dünyada işlenen ameller Ahrette kıyamet gününde mücessem olarak karşımıza çıkar! Ona dedim ki:Peki, o zayıf adam? Dedi ki:O Yaslı ve zayıf adam senin güzel amellerindi ![]() Sen onu böyle zayıf oyle güçsüz![]() böyle çaresiz bıraktın![]() onu kendi haline ağlattın![]() !!!Seni kurtamasina izin veremicek duruma sen koydun!Eger ben doğmasaydım ve küçük yasta günahsız olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bisey yoktu! O an uykudan ağlaya ağlaya uyandım! Ağzımdan çıkan su kelimelerle: Evet, Allahim vakti geldi Evet, Allahimmmmmm vakti geldi!Hemen gusül abdesti alıp giyinip camiye koş sabah namazına! Günahlarımdan arınmak kendime cennet yolunu çizmek, tövbe etmek Allaha yalvarmak için ![]() Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet! Rüyamda kızımın beni kurtardığında okuduğu ayetti! ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedi mi?" Bunları yasayan kişi… Tabiinlerin imamlarının efendisi! MALİK BİN DİYNAR! O insanlar arasında geceler boyu ağlamasıyla bilinirdi… Ve derdi ki: Allahim! Kimin cennete gireceğini, kimin cehenneme gireceğini sadece sen bilirsin! Ben bunlardan hangisiyim? Allahimm! Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme! Malik Bin Diynar büyük bir tövbe etti ![]() Ve insanlar arasında şöyle meşhur oldu: Caminin kapısına giderdi ve insanlara seslenirdi Derdi ki:Ey asi insanlar ey günahkâr insanlar… Allahiniza donun! Gafil insanlar… Allahiniza donun! Ey Allahtan kaçan kullar Allahiniza donun!Rabbin sana gece gündüz sesleniyor! Seni çağırıyor! "BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIM BANA BIR DIRSEK YAKLASANA BEN BIR KULAC YAKLASIRIM… BANA YURUYRNE BEN KOSARIMM!La ilahe illa ente Subhaneke… Inni kuntu min ezZalimin(tövbe duasi) Peygamber efendimiz bir hadis-I Şerifinde şöyle buyuruyor: أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها! Meali: "Bir insanin hidayetine vesile olman senin için dünyadan ve içindeki jerseyden hayırlıdır" ![]() |
|
|
|