![]() |
Sizin Taptiklariniz Benim Ayağımın Altındadır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sizin Taptiklariniz Benim Ayağımın Altındadır...Zamanının büyüklerinden Muhyiddini Arabî (k ![]() -Sizin taptıklarınız benîm ayağımın altındadır ![]() ![]() ![]() Bu söz üzerine zamanın uleması Muhyiddin Arabi'nin (Allah benim ayağımın altındadır) dediğine hükmederek küfrüne; kail oldular ve idamına hükmettiler ![]() ![]() -İza dehaleşşini ilâşşın, zahara kabr-i Muhyiddin (Sin sına girdiği zaman Muhyiddin'in kabri ve muradı anlaşılır) demişti ![]() Aradan çok uzun yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Efendim dedi, ben kabrin nerede olduğunu bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Sultan Selim, oranın Muhyiddin Arabi'nin kabri olduğuna karar verip kazdırdı ![]() ![]() ![]() ![]() -Sizin taptığınız benim ayağımın altındadır, dediği için idam edildiğini söylediler ![]() ![]() ![]() Hazreti Peygamberimiz, 'Dininiz paranız, kıbleniz kadınlarınız' buyurmadı mı? İşte Muhyiddin-i Arabî de buna dayanarak, taptığınız ayağımın altında demekle, benim a yağımın altında altın var demek istemiş ama, o zaman bunu kimse anlayamamış ve Muhyiddin'i haksız yere idam etmişler, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Muhyiddini Arabî H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|