![]() |
Arkadaşını Al Beraberce Cennete Girin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaşını Al Beraberce Cennete GirinArkadaşını al beraberce cennete girin Hz ![]() ![]() ![]() -Ümmetimden iki kişi Allâh'ın huzuruna gelirler ![]() Birisi, -Yâ Rabb, benim bunda hakkım var; hakkımı bundan al, bana ver, der ![]() Allah Teâlâ da ötekine, - Hakkını ver, buyurur ![]() Adam, - Yâ Rabb, bende sevap nâmına bir şey kalmadı, der ![]() Cenâb-ı Hakk, - Baksana, bu adamın sevabı kalmadı, ne dersin? buyurur ![]() Adamcağız, - O halde benim günahlarımdan alsın, der ![]() Resûlüllah (sas) Efendimiz bunu anlatırken gözleri yaşardı ve, 'O gün büyük bir gündür ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Allah Teâlâ hak sahibine, - Başını kaldır ve cennete bak, buyurur ![]() Adamcağız, - Yâ Rabb, inci ile işlenmiş, gümüşten ve altından köşkler görüyorum ![]() ![]() Allah Teâlâ, - Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur ![]() Adamcağız, - Bunların hakkını kim ödeyebilir? der ![]() Hz ![]() - Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur ![]() Adam, - Nasıl olur, yâ Rabb? deyince, Cenâb-ı Hakk, - Hakkını bu adama bağışlamakla, buyurur ![]() Adam, - O halde ben bunu affettim, der ![]() Allahü zû'l-Celâl hazretleri de, - Arkadaşını al, beraberce cennete girin, buyurur ![]() Sonra Resûlüllah (sas) Efendimiz; ‘Allah’tan korkun, O'na karşı çok saygılı olun ve siz de kendi aranızı düzeltin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|