![]() |
Gerçek Yolcu .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Yolcu ..![]() Gerçek Yolcu ![]() ![]() Hayatı daha yakından tanımak için dünyayı dolaşmaya çıkan meraklı bir genç, gezdiği ülkelerden birinde meşhur bir âlimi ziyarete gider ![]() Seyyah, âlimin yaşadığı evde, duvarların kitaplarla dolu olduğunu görür ![]() ![]() ![]() ![]() - Neden hiç eşyanız yok? Âlim, eliyle olanları göstererek cevap verir: - Var ya işte! ![]() ![]() - Ne bileyim? Koltuklarınız, kanepeleriniz, büfeleriniz ![]() ![]() ![]() Âlim bu soruya bir soru ile karşılık verir: - Bak evlâdım, senin de fazla bir şeyin yok ![]() ![]() Genç, bu beklemediği soruyu şöyle cevaplar: - Ama görüyorsunuz, ben yolcuyum ![]() ![]() ![]() Âlim, tebessüm ederek hak verircesine başını sallarken der ki: - Ben de öyle yavrum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gerçek Yolcu .. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Yolcu ..Yaşamın anlamını kavramak için dünyayı dolaşmaya çıkan bir genç, gezdiği ülkelerden birinde ünlü bir bilgeyi ziyarete gitmişti ![]() Gezgin genç, bilgenin yaşadığı evde, tüm duvarların kitaplarla kaplı olduğunu gördü ![]() Fakat evi dikkatle gözden geçirdikten sonra , yerde bir kilim, duvar dibinde yatak olarak kullanılan bir sed ![]() ![]() ![]() ortada ise bir masa ve sandalyeden başka evde hiçbir eşyanın olmadığını gördü ve merakla sordu "Neden hiç eşyanız yok?" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar nerede?" Bilge, bu soruya karşılık olarak kendi bir soru sordu gezgin gence " Senin de yalnızca, sırtında taşıdığın küçük bir çantan var, yavrum" dedi ![]() "Peki, senin eşyaların nerede?" Gezgin genç, kendini savunurcasına yanıtladı bu soruyu "Ama görüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Ben yolcuyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|