![]() |
İnsanın En Şereflisi Allah'tan Ziyade Korkandır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanın En Şereflisi Allah'tan Ziyade KorkandırİNSANIN EN ŞEREFLİSİ ALLAH'TAN ZİYADE KORKANDIR Ebû Zerr Hazretleri anlatıyor: Bir gün Bilâl-i Habeşî ile sohbet ederken, bir mesele hakkında anlaşamayarak işi münakaşaya dökdük ![]() — Sen bundan ne anlarsın siyah kadının oğlu, diyerek hakaret ettim ![]() Hazreti Bilâl bunu Efendimiz Hazretlerine söylemiş, Resûlüllah beni huzuruna çağırdı ![]() ![]() — Sen rengi siyah diye Bilâl'ı küçük görmüş ona hakaret etmiş-sin ![]() ![]() Ben çok mahcup olmuştum, utancımdan hiçbir şey söyleyemedim ![]() — Demek sende hâlâ cahiliyet devri adetlerinden eser var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Resûlüllah (S ![]() ![]() ![]() ![]() — Ey Bilâl, mübarek ayakların bu kaba başın üzerine basarak geçmedikçe kendimi affetmeyeceğim ve buradan ayrılmayacağım, dedim ![]() Biraz sonra Hazreti Bilâl içerden çıktı, beni tutarak kaldırdı ve bana: , _ — Ey kıymetli kardeşim ben seni affettim, Allah da affetsin ![]() ![]() Ben Bilâl Hazretlerinin bu hareketine çok sevinmiştim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|