![]() |
Dağ Başına Mı, Şehir İçine Mi?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dağ Başına Mı, Şehir İçine Mi?..İki kardeştiler ![]() ![]() ![]() Diğeri ise şehre gitti ![]() ![]() Çoban dağda koyunları, keçileri otlatıyor, hiçbir namazını kaçırmıyor, hiçbir şekilde de nâmahreme nazar etmiyordu ![]() ![]() Bu sebeple de manen bir hayli ilerledi, kerametlere mazhar oldu ![]() Düşünüyordu ki, kardeşi şehirde bir sürü günah ve nâmahreme nazar ile manen sukût ediyor ![]() ![]() ![]() Bir ara ona acıyarak ziyaretinde bulunmayı düşündü ![]() ![]() Sora sora bir mahalledeki eskici kulübesinde kardeşini buldu ![]() Torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asıp oturarak hal hatır sormaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eskici kardeş şöyle bir baktı ve söylendi: - İnsanlardan kaçarak dağ başında veli olmak kolay şey ![]() ![]() Çoban başını sallayarak cevap verdi: - Sen haklısın şehirli kardeşim ![]() ![]() ![]() Eskici cevap verdi: - Nereden bildin bende düşüş olduğunu? - Baksana, bir anda düştüm senin yanında ![]() ![]() Eskici cevap verdi: - İşte ben de onu söylüyorum sana ![]() ![]() ![]() Çoban buna itiraz etti ![]() - Beni bir anda makamımdan düşüren manzara seni her gün neden düşürmesin? Sen çoktan düşmüşsün de haberin bile yok ![]() Eskici buna bir cevap vermek istiyordu ![]() ![]() ![]() Birbirlerine bakıştılar ![]() ![]() - Sen haklıymışsın şehirli kardeşim! Asıl mesele, dağ başına kaçmak değil, insanlar içine girmek, onların arasında durumunu muhafaza etmekmiş ![]() Siz ne dersiniz bu olaya? Dağ başına mı gitmeli, yoksa şehir içinde mi muhafaza olmalı? Ahmed Şahin |
![]() |
![]() |
|