Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
artar, artarsa, ibadeti, rızkı

İbadeti Artarsa Rızkı Da Artar

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İbadeti Artarsa Rızkı Da Artar

İBADETİ ARTARSA RIZKI DA ARTAR

Abid bîr zat, evden karısına işe gidiyorum diyerek ayrılır, fakat doğru tekkeye çekilerek ibadete başlardı Akşam eve geldiği zaman karısı, «yiyecek yok, bir şey getirmedin mi?» dediğinde de, «çalıştığım zat çok cömert bir kimse Ondan para istemeye utanıyorum On gün sonra ücretimin tamamını, toptan verecek» derdi
Onuncu gün gene evinden ayrılmıştı, işe gidiyorum diye Doğruca Savmaaya (tekke) gitti, ibadetine başladı Akşam üzeri yine evine dönecekti Hanıma ne demeli, on gün doldu diye düşünüyor ve mahzun mahzun yoluna devam ediyordu Evine yaklaştı Evden sıcak ve leziz yemek kokusu duydu Şaşırmıştı Acaba karısı yiyeceği nereden almıştı Eve geldiğinde karısı dervişi kapıda karşıladı, neşeliydi Kocasına olanları şöyle anlattı:
— Çalıştığın adam hakikaten cömert bir kimse imiş Öğle vakti idi, nur yüzlü iki kişi gelerek bana: «Bunlar kocanın iş ücretidir Eğer bundan sonra da işine devam eder ve daha fazla çalışırsa, daha fazla ücret verilecektir» dediler ve taze kesilmiş koyun eti, bir kısım giyecek, ve bir kese de altın verdiler Allah razı olsun o kimseden Çünkü açlıktan artık tahammülümüz kalmamıştı»
Karısından bu sözleri dinleyen derviş Allah'a şükredip, ibadetine devam etti Çünkü o yiyecek ona Allah tarafından gönderilmişti Allah (cc) neye kadir değil ki!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com