Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşenmek, düşünürken, gülerken, gülmek, isteyenler

Gülerken Düşenmek, Düşünürken Gülmek İsteyenler

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

hangisi Daha Güzel

Harun Reşid, Bir Gün Ebu Yusuf'a Iki Yemek Ismi Söyledi Sonra Da:

"bunlarin Hangisi Daha Güzeldir?" diye Sordu

Ebu Yusuf "ey Müminlerin Halifesi! Sözünü Ettiğiniz Yemeklerin Hangisinin En Güzel Olduğunu Ben Tatmadan Bilemem Ki"

Bu Sözün üzerine Halife, Sözü Edilen Yemeklerden Birer Tabak Getirtti Ebu Yusuf Hangisinin Daha Güzel Olduğuna Karar Verebilmek Için Bir Ondan Bir Diğerinden Tatmaya Başladi Tabaktaki Yemeklerin Bitmesine Az Kala, Ebu Yusuf, Harun Reşid'e Dönüp şöyle Dedi:

"ey Müminlerin Halifesi! Ben Birbirleriyle Böylesine Yarişan Hasim Görmedim Tam Birinci Ilan Edeceğim, Hemen Diğeri Devreye Girip Bir Başka Delil Takdim Ediyor"

01/10/2007 Tarihli Vakit Gazetesi'nden Alinmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

HATALARIMI HATIRLAYINCA

Hz İbrahim (as) cehennemi her hatırlayışında ağlardı Hatta, bu esnada kalbinin atışı bile duyulurdu Bir gün Cebrail (as) gelip ona:

"Ya İbrahim! Sen hiç dostun azap verdiğini gördün mü? Sen Allah'ın dostusun O halde Allah'ın azabı olan cehennemden korkup ağlaman niyedir?" diye sordu Bunun üzerine Hz İbrahim (as) cevaben şöyle buyurdular:

"Ya Cebrail, hatalarımı hatırlayınca, dostluğumu unutuveriyorum"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com