![]() |
Evlenilecek Kadın!!! Okuyun, Okuyun... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Evlenilecek Kadın!!! Okuyun, Okuyun...Hazreti Ömer zamanında da kadılık yapmış olan meşhur, Kadı Şüreyh'e birgün bir genç gelerek evlenmek istediğini ve fakat evleneceği kadının tahsilli ve şehirli olmasını istediğini bildirerek nasihatta bulunmasını istedi ![]() Kadı Şüreyh, o gence Müslümanın evinin cennet olduğunu ve Hazreti Resûlüllah'ın böyle buyurduğunu naklederek başından geçen evliliği şöyle anlattı: -Gençtim, artık evlenme zamanımın da geldiğini düşünmeye başlamıştım ![]() ![]() ![]() Kısa zamanda düğünler yapıldı, dualar edildi ve evlilik hayatına ilk adımımızı atmış olduk ![]() ![]() ![]() Çok geçmeden bizim hanım birgün bana şu sözleri söyledi: - Efendi! Sen alim ve şöhret sahibi bir kimse imişsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben kadının bu anlayışı karşısında düşündüklerimden dolayı pişman olup: - Hatun sen bana öyle şeyler söylüyorsun ki, eğer bunları hakkiyle yaparsan beni bahtiyar edeceksin, dedikten sonra: - Dindar olmayan hiçbir kimseyi eve almayacaksın, dindar olanlardan da senin tarafın çok çok gelmesin, benim tarafımdan ise; şu, şu şahıslar gelmesinler, şunlar ise hiç gelmesinler diye gerekli talimatı verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Oğlum hanımından memnun musun? Diye sordu ![]() -Allah senden razı olsun, kızınızdan çok memnunum ![]() - Oğlum kızımdan tabii ki memnun olacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Evlenilecek Kadın!!! Okuyun, Okuyun... |
![]() |
![]() |
#2 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Evlenilecek Kadın!!! Okuyun, Okuyun...çok güzel bi yazı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Evlenilecek Kadın!!! Okuyun, Okuyun...Bence evlilikte iki tarafın eğitim seviyesi denk olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
JOKER
|
![]() Cevap : Evlenilecek Kadın!!! Okuyun, Okuyun...ya benim anlamadığım dindar olan herkes iyidir gibi bi anlam çıkarmaya çalışmış sanki yazı kız dinine bağlıysa kesin iyi eştir laf geçiniz kız dinine bağlı olmayın ca iyi eş olmuyormu ?? bide eğitim çok önemli tabiki ben evlendiğim insanla iki cümle konuşamadıktan muhabbet edemedikten tartışamadıktan sonra ne anladım o evlilikten herkesin dini inancına saygılıyım ama dinine bağlı olanlar iyi eş olur diye birşeyi kesinlikle kabul etmiyorum etrafımızda görüyoruz karaçaşafı giydirip eve hapsedilen bir sürü eş var perdeyi açmak bile yasakmış bu hayatmı yaa bazı şeyleri çok abartıyorlar ![]() ![]() ve ülkemizdeki kadınların hepsinin okuması taraftarıyım çocukları onlar yetiştiriyor sonuçta ![]() ![]()
|