Ne Sebeple Bu Lütfa Eriştin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ne Sebeple Bu Lütfa EriştinSüfyanı Sevri anlatıyor: - Ben Mekke-i Mükerreme’de üç sene oturdum Mekkelilerden bir kimse her gün Harem-i Şerife gelir, tavaf eder, namaz kılar ve sonra bana selam verip giderdi Ben bu kimse ile tanıştım Bir gün o kimse beni yanına çağırdı Bana dedi ki:-Ben öldüğüm vakitte kendi elinle beni yıka, namazımı kıl ve defneyle O gece beni terk etmeyip kabrimde gecele Mükireyn suali anında bana Tevhid’i telkin et!, dedi![]() Ben de o kimsenin istediklerini yapmayı kabul ettim Bana emrettiğinin aynını yaptım Kabrinde geceledim O gece uyku ile uyanıklık arasında iken :-Ya Süfyan! Beni korumaya ve senin telkinine ihtiyaç kalmadı, diye bir ses işittim ![]() O zaman: -Ne sebeple bu lütfa eriştin, diye sordum ![]() Bana cevap olarak: - Ramazan-ı şerifin orucunu tutup Şevval’den altı gün daha eklemem sebebiyle, dedi ![]() O zaman ben uyandım Yanımda kimseyi göremedim Abdest aldım, namaz kıldım, uyudum; böylece üç kere gördüm Bildim ki bu Rahmanîdir; şeytandan değildir O zaman da kabrin yanından ayrıldım ve “Ya Rabbi! Beni Ramazanın orucuna ve Şevval’den altı gün orucuna muvaffak kıl!” diye dua ettim Allahü Teala Hazretleri beni de muvaffak kıldı![]() ![]() |
|
|
|