Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayat, iyilik, sevmek, yaristir

Hayat Bir İyilik Yaristir Ve Sevmek...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayat Bir İyilik Yaristir Ve Sevmek...

Hazret Ali (ra)hurma bahçesinde aksama kadar çalismis,aksam da devenin üzerine bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmustu

Devenin yulari yardimcisi Kamber'in elinde ,kendisi de önde gidiyordu

Medine'in içine girdiklerinde yolun kenarindan bir ses geldiYoksulun biri elini açmis sizlaniyordu

-Ne olur Allah rizasi içindiyordu

iste bu sirada sesi duyan Hazret Ali,ile arkadan deveyi getiren Kamber arasinda su konusma geçiyor

Hazret Ali soruyor

-Kanber ne istiyor bu adam ?

-Hurna istiyor Efendim,

-Ver öyleyse !

-Hurma çuvalda Efendim !

-Çuvalda ver öyleyse !

-Çuval'da devenin üzerine !

--Deveyle ver öyleyse !

Emri yerine getiren Kamber der ki

-Devenin ipi de benim elimde demekten korktum,çünkü,beni de deveyle birlikte yoksula vermekte tereddüt etmeyebilirdi

Evet sevgili dostlar,iyilik yapmak hayata anlam kazandiririyilik öyle bir dildir ki,hem dilsizler konusabilir

onunla,hemde sagirlar isitir onu

Bu fani dünyada çogu seyin farkinda varmadan yasiyoruz

Sokakta bir an evvel sicacik evimiz varmak için telasla ilerlerken hayattan ümidini yitirmis birisi geçiverir yanimizda

Alaca karanlikta pazar artiklarini toplayan yoksullari görüyoruz

Çop bidonu karistiran adamin parmaklari soguktan donmus,yirtik pabucun içinde parmaklari sirisiklam

Sirtina bir boya kutusu ile yasam savasi veren minik bir çocuk görürüz

Evinde bir parça ekmek götürebilmek için köselerde mendil,çorap satmaya ugrasan insanlar

Çogumuz sicacik evimiz,soframizda çesit-çesit yemekler varken,komsumuzun soba yanmiyordolabi bos

Evet dostlar,iyilik yapmayi uzakta aramayalim

Rabbimiz "Allah'in sana yaptigi iyilik gibi,sende iyilik yap "buyuruyor (Kasas,76-77 ayet)

Hayat bir iyilik yaristir ve sevmek

Sevmek ise bos sözle olmazSevmek ingilenmektir,paylasmaktir

Yapacagimiz iyilik bazen küçük olabilir,fakat hiç bir iyilik küçümsememek lazim

iyilikte küçük-büyük ayrilmaz

Cennet bir süprizler diyaridirBizi hangi amelimiz kurtaracagini belli degildiroda bir süprizdir

Bazen dudagimizda beliren bir tebessüm goncasi,karsimizda bütün ümitleri hazanla sarsilmis birisine öyle bir insirah bahari yasatir ki,onun karsiligi biz,Ahirette Cennet bahçeleri olarak görürüz

"siz sevdiginiz seylerden Allah yolunda harcamadikça iyilige ulasamazsinizher ne harcarsaniz,süphesiz ALLAH biliyor"(AL-I IMRAN sür92)

Allha emanet olun

alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com