Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adem, avuç, doyurur, oğlunu, toprak

Adem Oğlunu Bir Avuç Toprak Doyurur...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adem Oğlunu Bir Avuç Toprak Doyurur...




Eski zamanların birinde, adamın biri yerden bir kafatası bulmuş Kafatasının ağırlığını ölçmek için belli gramajlarda basılan altın liralarla beraber teraziye koymuş Terazinin bir kefesinde kafatası, diğer kefesinde altın liralar Adamcağız altın bulunan kefeyi ağırlaştırmak için buraya altın koymuş da koymuş 1 kiloluk kafatasını terazide denk getirmek için diğer kefeye 3 kilo civarında altın koymuş ama nafile Bir türlü altınların bulunduğu kefe aşağıya inmiyormuş Bunun sebebini bir Alime sormuş Alim olan zat demiş ki: “şimdi al o altınları, onun yerine bir avuç toprak koy”
Adamcağız şaşkın ama sonucunu merak etmek için bir avuç toprak ile altınları yerdeğiştirmiş Sonuç mu, sonuçta o bir avuç kadar toprak kafatasından ağır basmış Alim zata sebebi sorulunca:
- Bu kafatasının sahibi dünyaya düşkün olan, açgözlü biriydi Diğer kefeye istediğin kadar altın koy yine de kaldıramazdı Ancak dünyaya düşkün olan bu kişi de günün birinde ölüp gitti Sonuçta o aç gözlerini, bir avuç toprak doyurdu Bu sebeptendir ki, terazide bir avuç toprak ile bunun kafatası eşit geldi


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.