![]() |
Bela Kendisine Geldi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bela Kendisine Geldi...Vaktiyle adamın birisi Mûsâ aleyhisselâma gelerek; -Ya Mûsâ, ne olur duâ edin de hayvanların dilinden anlayayım, böylece bunlardan kendime ders çıkarır ve iyi insan olurum der ![]() Mûsâ aleyhisselâm; -İçinde bulunduğun hâl, senin için daha hayırlıdır, kaldıramayacağın bir yükün altına girmeye çalışma buyurur ![]() -Ya Mûsâ, ne olur hiç değilse kapımdaki köpekle horozun dilinden anlayayım, der ![]() Sonunda Mûsâ aleyhisselâm duâ eder ve adam da sevinerek evine gider ![]() ![]() ![]() Köpek; -Be horoz, yaptığın doğru mu? Sen buğday da, arpa da yiyebilirsin ![]() ![]() ![]() Horoz; -Haklısın ama tasalanma, yarın bizim efendinin eşeği ölecek, sen de böylece bir güzel karnını doyurursun der ![]() ![]() ![]() Köpek horoza sitem ederek; -Hani eşek ölecekti, ben de karnımı doyuracaktım deyince, horoz; -Eşek öldü ama başka yerde öldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köpek horoza sitem ederek yalan söylediğini imâ edince, horoz; -Ben yalan söylemedim ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sefer köpek çok kızgındır ![]() -Ben yalan söylemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu duyan adam akılsız başını dövmeye başlar ama iş işten çoktan geçmiştir |
![]() |
![]() |
|