![]() |
Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç Hurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç HurmaAshâb-ı kiramdan, Beşir bin Sa'd'ın kızı ve Nûman bin Beşir'in kız kardeşi (r ![]() ![]() ![]() ![]() ' Kızcağızım! Git de, baban ile dayın Abdullah bin Revâha'nın gıdâlarını kendilerine ver, dedi ![]() Giderken, Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ' Kızcağızım, beri gel, yanındaki nedir? diye sordu ![]() ' Yâ Resûlellah, dedim, bu hurmadır ![]() ![]() Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem, ' Getir onu, buyurdu ![]() Ben de onu, Resûlüllah'ın iki avucuna döktüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() '' Gıdâya, kumanyaya geliniz!' diyerek hendek halkına sesleniniz, buyurdu ![]() Hendek halkı toplanıp ondan yemeğe koyuldular ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç Hurma |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç HurmaYolcu Kullanıcısından Alıntı Ashâb-ı kiramdan, Beşir bin Sa'd'ın kızı ve Nûman bin Beşir'in kız kardeşi (r ![]() ![]() ![]() ![]() ' Kızcağızım! Git de, baban ile dayın Abdullah bin Revâha'nın gıdâlarını kendilerine ver, dedi ![]() Giderken, Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ' Kızcağızım, beri gel, yanındaki nedir? diye sordu ![]() ' Yâ Resûlellah, dedim, bu hurmadır ![]() ![]() Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem, ' Getir onu, buyurdu ![]() Ben de onu, Resûlüllah'ın iki avucuna döktüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() '' Gıdâya, kumanyaya geliniz!' diyerek hendek halkına sesleniniz, buyurdu ![]() Hendek halkı toplanıp ondan yemeğe koyuldular ![]() ![]() Hurma; Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Eline sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
|