![]() |
Muvaffak Olmanın Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muvaffak Olmanın SırrıMuvaffak olmanın sırrı İstanbul Evliyâsından “Ahmet Mekkî Efendi” hazretlerine, bir gün bâzı sevdikleri gelerek; - Efendim, muvaffak olmanın sırrı nedir? diye sordular ![]() - İki şeydir, buyurdu ![]() Merak ettiler ![]() - Onlar nedir ki hocam? - Biri, “günah işlememek”, ikincisi “güleryüzlü olmak”tır ![]() Ve ekledi: - Eğer işlerimizde muvaffak olamıyorsak, işlediğimiz günahlardandır ![]() ![]() Sordular: - Huzurlu olmanın sırrı nedir hocam? - Dünyada ve âhirette huzurun tek kaynağı, “halı” gibi, “toprak” gibi olmaktır ![]() Anlıyamadılar ![]() - Nasıl yâni? - Nefsinizi ayaklar altına alacaksınız ![]() ![]() - Çıkmaz tabii efendim ![]() - İşte huzurlu olmanın yolu budur ![]() - Yâni hiçkimseye kızmıyacak mıyız? - Bir kimseye kızabilirsiniz ![]() Merak etiler ![]() - Kime kızabiliriz efendim? - Kendinize ![]() ? Tasavvuf nedir? Bir gün de; - Tasavvuf nedir? diye sordular ![]() - Tasavvuf, zamanı en iyi şekilde kullanmaktır ![]() Sordular yine: - Kendimizi, başkalarına nasıl sevdirebiliriz hocam? - Kendinizi sevmemekle ![]() Anlıyamadılar ![]() - Nasıl yâni? - Kendini seveni başkaları sevmez kardeşlerim ![]() - Evet ![]() - Öyleyse kendinizi sevmiyeceksiniz ![]() ![]() - Ama bu çok zor hocam ![]() - Elbette ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|