Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etseler, işkence

İşkence Etseler Bile

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşkence Etseler Bile

İŞKENCE ETSELER BİLE

Hazreti Âişe radıyallahü anhâ'dan şöyle anlatılır:
Hazreti Âişe:
— Ey Allah'ın Resulü, hayatında Uhud gününden daha şiddetli bir gün geçirdin mi? diye sordu Peygamber aleyhisselâm:
—; Kavmimin 'bir çok işkencelerine uğradım Bunların en şiddetlisi Akabe günü maruz kaldığım işkence idi Hani o gün Abd-i Külâl'in oğlu Abd-i Yâlil'in oğluna îslâmı tebliğ edip müracaatta bulundum Fakat arzularımın hiç birisine cevap vermedi Üzgün bir çehre ile âdeta kendimden geçmiş bir halde döndüm Karn-i Seâlib'e geldiğim vakit ancak kendime gelebilmiştim Yukarıya başımı kaldırınca, beni gölgelendiren bir bulut ile karşılaştım Bakınca orada Cibril aleyhisselâmı gördüm
Cibril aleyhisselâm bana nida ederek dedi ki:
— Allahü Teâlâ, kavminin sana ne dediklerini, seni nasıl reddettiklerini işitti ve sana dağlara hükmeden meleği gönderdi; kendisine kavmine ne yapmasını emredersin, diye
Bunun üzerine dağlara hükmeden melek bana nida edip selâm verdikten sonra:
— Ey Muhammed, muhakkak Allah kavminin sana ne söylediklerini işitti Ben dağlara hükmeden meleğim Rabbin beni sana, istediğin şeyi bana emretmen için gönderdi Dilediğini emret; istersen Ahşabeyn', yani Ebû Kubeys dağı ile karşısında bulunan dağdan ibaret bu iki dağı onların üzerine yıkıvereyim, dedi
Peygamber aleyhisselâm ise:
— Hayır, öyle yapmanı istemiyorum; aksine, Allah'ın onların neslinden bir olan Allah'a şirk koşmadan îman ve ibadet edecek kimseleri çıkarmasını istiyorum, buyurdu

(Buharî, Müslim)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com