![]() |
Bedir'de Meleklerin Yardımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedir'de Meleklerin YardımıBEDİR'DE MELEKLERİN YARDIMI Hazreti Ömer radıyallahu anh şöyle anlatıyor: Bedir gününde Allah'ın Resulü müşriklere baktı ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm, kıbleye döndü ve ellerini kaldırıp şöyle dua etmeye başladı: — Ey Allah'ım, bana olan vaadini yerine getir; ey Allah'ım, bana vaad ettiğini ver; ey Allah'ım, müslüman halkından bu küçük topluluk helak olursa, yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz! Allah'ın Resulü ellerini uzatmış, Kıbleye dönmüş olarak Rabbine yalvarmaya devam ediyordu ![]() ![]() — Ey Allah'ın Peygamberi, yeter Rabbine yalvardın ![]() ![]() Bunun üzerine Allahü Teâlâ: «Hani Rabbinizden yardım istiyordunuz da, (Muhakak size meleklerden birbiri ardınca binlercesi ile yardımda bulunacağız) diye duanızı kabul buyurmuştu ![]() ![]() ![]() (Buharî, Müslim, Tirmizî) İbni Abbas radıyallahu anh anlatıyor: O gün müslümanlardân bir kişi, müşriklerden bir adamın karşısında güç bir vaziyette kalmışken, birden bire müşrik kimsenin üzerinde bir kamçı darbesinin sesini ve atlının «îleri ey Hayzûm!» dediğini duydu ![]() ![]() ![]() — Doğru söylüyorsun;'bu' üçüncü kat semâdan gelen yardımdır! buyurdu ![]() (Müslim) |
![]() |
![]() |
|