Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, hakkı, ödenemez

Ana Hakkı Ödenemez

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ana Hakkı Ödenemez

ANA HAKKI ÖDENEMEZ

Devri Nebevî'de bir sabah, bir sahabi Resulü Ekrem Efendimizin huzuruna varıp:
— Ya Resûlallah! Annem ihtiyarladı Ben onun ekmeğini kendi elimle hazırlayıp yediriyorum Abdestini kendim aldırıyor, namaz kılması için seccadesinin üzerine sırtımda götürüyorum Hatta her istediği yere sırtımda götürüyorum, hiçbir yere yürümeye takati kalmadı Acaba evlâtlık hakkını yerine getirebildim mi? diye sordu
Sevgili Peygamberimiz, ona:
— Sen analık hakkının yüzde birini bile ödemiş değilsin, buyurdu Sahabi hayret etmişti «Niçin ey Allah'ın Resulü!» diye sormaktan kendini alamadı
Serveri Kâinat Efendimiz, şöyle anlattılar:
— Annen seni karnında taşıdıktan sonra, bir de sen büyüsün diye elinden gelen hizmeti eksiksiz yapıyordu Nitekim, senin altını temizleyerek, sırtını yıkayarak, her türlü meşakkata katlanarak seni büyüttü Yani sen büyüsün diye sana bakıyordu Sense annenin ölmesini bekleyerek ona hizmet ediyorsun Böylece hakkını tam ödemiş sayılmazsın! Lâkin bu kadar hizmet etmekle de büyük mükâfat kazanırsın, buyurdular ;

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com