![]() |
La Havle Yiyen Eşek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() La Havle Yiyen EşekBir sofi seyahate çıktı, dönüp dolaşırken yolu bir tekkeye uğradı gece orada misafir oldu ![]() ![]() ![]() ![]() - “Ahıra git hayvanıma saman ve arpa ver, hayvan aç kalmasın ![]() ![]() Hizmetçi başını sallayarak : - “Lahavle, bunu söylemeye ne lüzum var bu benim asli görevim, her zaman yaptığım iş…” dedi ![]() Sofi : - “Önce arpayı ıslat çünkü eşek karttır, dişleri sağlam değil…” dedi ![]() Hizmetçi : - “Lahavle, bana bunu söylemenize gerek yok, ben bu işlerin ustasıyım ![]() ![]() Sofi : - Önce eşeğin semerini indirip sırtına ilaç koy yaraları iyileşsin ![]() Hizmetçi : - “Lahavle, bu ne biçim söz elbette bunun en iyi şekilde nasıl yapılacağını ben bilirim ![]() Sofi : - “Eşeğin yerini süpür taş toprak kalmasın, eğer yeri ıslaksa kuru toprak ser ![]() ![]() Hizmetçi buna da bir “lahavle” çekerek cevap verdi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
La Havle Yiyen Eşek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() La Havle Yiyen EşekSofi yatıp uyuyunca gece rüyasında hep eşeği gördü ![]() ![]() Sofi sabaha kadar bu kötü rüyalarla uğraştı durdu ![]() ![]() Sofinin eşeği çok kötü bir durumdaydı bu sırada ![]() ![]() Sabah olunca hizmetçi geldi, eşeğin palanını düzeltti, birkaç sopa indirdi, eşek can acısıyla sıçrayıp kalktı ![]() Sofi eşeğe binip kervana katıldı biraz sonra eşek takatsizlikle yüz yüze düşmeye başladı ![]() ![]() - “Ey sofi! ![]() ![]() ![]() Sofi durumu anlamıştı : - “Sormayın dostlar, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() * İnsanların çoğu insan yiyicidir ![]() * Yabancı senin topraktan olan bedenindir, senin gama, eleme düşmen onun yüzündendir… * Miski tene sürme gönüle sür, misk en yüce olan Rabbin adıdır… |
![]() |
![]() |
|