Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günahı

Onların Günahı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Onların Günahı

Onların Günahı

Sırrı-i Sekati Hazretlerine:
- Ya şeyh, sizin hiç hatanız olmadı mı? diye sordular
- Kardeşlerim, dedi, bir hata işledim ki ateşi otuz yıldır yüreğimi yakmaktadır Hatırladığımda kalbim duracak gibi oluyor
Müslümanlar çok merak ettiler
- O hata ne idi?
- Otuz yıl önce Bağdat'ta büyük bir yangın çıktı Benim dükkanımın da bulunduğu büyük bir çarşı yandı O sırada ben orada değildim Bana bütün komşuların dükkanının yandığını, benimkine bir şey olmadığını haber verdiler Sevindim, "Elhamdülillah" diyerek Rabb'ime hamdettim Fakat hemen aklıma diğer Müslümanları bırakıp sadece kendimi düşündüğüm geldi ve çok utandım Derhal tövbe istiğfar ettim Kefaret olarak dükkanımdaki bütün malları fakirlere dağıttım Lakin otuz yıldır, o bir anlık bencilliğim kalbimden hiç çıkmadı, ateşi beni hep yaktı, dedi

* * *

Başkasına üzülmemek bencillik olur Kendisine musibet uğramadı diye hamdetmek hata değildir Fakat ite büyüklerin günahı, hatası budur, onlar başkalarının sevap kabul ettiği çok hali kendileri çin hata kabul ederler Ve onların semalarına vakıf olmadan, dünyayı bulunduğu çukurdan ibaret zanneden insanlar, nefislerinin homurtusu ile, "Onlar da insan değil mi, onlar da hata yapmaz mı?" diye aklınca hikmetler döktürerek şeytanla birlikte günah avcılığına çıkar
Kendinden pay biçip, alemi kendisi gibi sanır

KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s 89-90

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com