![]() |
Başka Kapı Neden Çalınmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başka Kapı Neden ÇalınmazBaşka kapı neden çalınmaz? Emir Sultan hazretleri talebesini bir şeyler almak için çarşıya göndermişti ![]() ![]() ''Gidip vaaz dinleyeyim bari ![]() ![]() Tam camie girmişti ki,cami korkunç biçimde sallanmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat dışarıya çıkanlar dışarıda hiçbir sarsıntı olmadığını,hayatın normal akışında olduğunu görünce şaşırdılar ![]() ![]() ![]() ''İçinizde Emir Sultan'ın hizmetinden gelen var mı?'' diye seslendi ![]() Cemaat şaşırmıştı ![]() ''Evladım,derhal hizmetine dön ![]() ![]() Cemaatin şaşkın bakışları altında talebe dışarıya çıkıp gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayılınca özür dileyen talebeye Emir Sultan: ''Ey oğlum! Maddi ve manevi ihtiyaçların karşılanmıyor mu ki,başkalarından medet beklersin? Bir kimsenin;hocasından türlü türlü nimetlere kavuşurken,çeşit çeşit feyizlere ererken,deniz derya himmetlerle coşarken gidip başkasının kapısını çalması,başkasından yardım istemesi,başkasından ilim beklemesi reva mıdır? Bu ayıptır ve gevşekliktir'' dedi ![]() Talebe hatasını anlamıştı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başka Kapı Neden Çalınmaz |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başka Kapı Neden ÇalınmazBu yazı beni biraz düşündürdü açıkçası ![]() ![]() ''Ey oğlum! Maddi ve manevi ihtiyaçların karşılanmıyor mu ki,başkalarından medet beklersin? Bir kimsenin;hocasından türlü türlü nimetlere kavuşurken,çeşit çeşit feyizlere ererken,deniz derya himmetlerle coşarken gidip başkasının kapısını çalması,başkasından yardım istemesi,başkasından ilim beklemesi reva mıdır? Bu ayıptır ve gevşekliktir'' dedi ![]() Mevlam sadakat bekler,Hocalarımız sadakat bekler,hizmet sadakat bekler ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|