![]() |
Korkusuz Mücahid |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkusuz MücahidKorkusuz Mücahid Hazreti Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdarın bulunduğu yerin önünde zincir çekilmişti ![]() ![]() - Ben, kafir olan bir kimsenin yanında rüku eder şekilde girmekten Hazreti Muhammed Aleyhisselam dan utanırım dedi ![]() Bunun üzerine Rum hükümdarı çekilmiş olan zincirin kaldırılmasını emretti ![]() ![]() - Eğer bizim dinimize girersen, mührümü eline veririm ![]() ![]() - Rum hükümdarlığının dünyada hakim olduğu yer ne kadardır diye sordu ![]() - Üçte biri veya dörtte biri kadardır diye cevap verdi ![]() - Eğer dünya ve dünya dolusu altın ve cevherler onların olsa ve onu bana bir günlük verseler, yine de kabul etmem dedi ![]() - Ezan nedir Adam: - Ezan: Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne muhammeden abduhü ve rasülühü demektir dedi ![]() Rum hükümdarı etrafındakilere: - Bunun kalbine Muhammed (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rum hükümdarının emrini yerine getirdiler, adamı kaynar suya attılar ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Rum hükümdarı , onun karanlık odaya konulmasını, kendisinden yemek ve içmenin men edilmesini, sadece domuz eti ile şarap verilmesini emretti ![]() ![]() Rum hükümdarının emri yerine getirildi ![]() ![]() ![]() - Sen bunlardan nasıl yemedin ve içmedin Halbuki Muhammed in dininde, zaruret halinde iken bunlardan yenilmesi ve içilmesi caizdir dediler ![]() - Eğer ben onlardan yemiş ve çıkmış olsaydım siz sevinirdiniz ![]() ![]() - Onlardan yemediğine göre bana secde et, ta ki seni seninle beraber onları serbest bırakayım dedi ![]() - Muhammed (s ![]() ![]() ![]() ![]() - Ellerimi öp, seni ve seninle beraber esir bulunanları serbest bırakayım dedi ![]() - El öpmek caiz değildir ![]() ![]() Rum hükümdarı, adama: - Alnımı öp dedi ![]() - Bunu bir şartla yaparım dedi ![]() - Nasıl istersen öyle yap dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Eğer bu adam bizim memleketimizde olup, bizim dinimizde bulunmuş olsaydı, biz ona yüksek mevkiler verirdik ![]() ![]() ![]() - Bu hediyeleri kendine alıkoyma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|