![]() |
Öyle Bir Tevbe Yaptı Ki... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Bir Tevbe Yaptı Ki...Hz ![]() ![]() ![]() Resûlullah (s ![]() ![]() ![]() - Ey Allah'ın Resûlü, ben nefsime zulmettim, zinâ fazihasını işledim, beni temizlemeni istiyorum" dedi ![]() ![]() ![]() Ancak Mâiz ertesi gün tekrar geldi ![]() - Ey Allah'ın Resûlü, ben zinâ fazihasını irtikab ettim!" diye ikinci sefer itirafta bulundu ![]() -Onun aklında bir noksanlık biliyor musunuz, normal bulmadığınız bir davranışına rastladınız mı?, diye tahkik ettirdi ![]() Ancak hep beraber: -Biz onu gördüğümüz kadarıyla, aramızdaki sâlih kişilere denk akıl sahibi biliyoruz" dediler ![]() Mâiz üçüncü sefer müracaatta bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() Adam dördüncü sefer müracaat edince, ona bir çukur kazdırdı ![]() ![]() Gâmidiye adında bir kadın da gelerek: - Ey Allah'ın Resûlü, beni niye reddediyorsun ![]() ![]() ![]() Hz ![]() -Öyle ise hayır ![]() ![]() Kadın gitti çocuğu doğurunca, bir beze sarılmış olarak çocukla geldi ![]() -İşte çocuk, doğurdum!,dedi ![]() Resûlullah (sav) : -Git, sütten kesinceye kadar emdir, sonra gel!" buyurdu ![]() Kadın gitti, o çocuğu sütten kesince çocukla birlikte geldi ![]() ![]() -Ey Allah'ın Resûlü, işte çocuk, sütten kestim, yemek de yedi" dedi ![]() Resûlullah (sav) çocuğu alıp, Müslümanlardan birine teslim etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Hâlid ağır ol!, dedi ve ilâve etti: - Nefsimi kudret elinde tutan Zât-ı Zülcelâl'e kasem olsun, bu kadın öyle bir tevbe yaptı ki, şâyet alış-verişte sahtekârlık yapanlar aynı tevbe ile tevbe yapsalardı, onların bile mağfiretine yeterdi ! Sonra Resûlullah (tekfın) emretti ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|