![]() |
Paylaşılamayan Velî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paylaşılamayan VelîMar'uf-ı Kerhi Hazretlerini sadece Müslümanlar değil, Hıristiyanlar da çok sever ![]() ![]() ![]() Adam; - İyi ama, ben buraya din değiştirmeye gelmedim ki ![]() ![]() Veli; - Allah sana hayırlı bir evlad nasip etsin ![]() ![]() Çok geçmez, adamcağızın çok akıllı bir oğlu olur ![]() ![]() ![]() Çocuk; - Hayır! kalbim daralıyor, dilim söylemiyor, der ![]() Rahip; -Tamam, bunları sonra konuşuruz ![]() ![]() ![]() Çocuk bir şiir okur ki ilk beyit elif, beyle başlar son beyit lamelif, ye ile biter ![]() ![]() ![]() "Ağlatan, güldüren, öldüren, dirilten Allah'a yemin ederim ki O'nun kapısından başkasına giden mutlaka zarar etti Ondan başkasından ne zarar gelebilir, ne fayda Kul isyan eder, örter âliyyul âlâ ![]() Rahip bu sözleri söyleyeni değil söyleteni arar ve doğruyu bulur ![]() ![]() ![]() Ma'ruf-i Kerhi Hazretleri ölümü yaklaştığında vefakâr talebesi Sırrıyî Sekati'ye döner ve - Ben ölünce üzerimdeki gömleği fakirlere ver, der ![]() Biliyor musunuz zaten bütün serveti o gömlektir ![]() ![]() Mübarek kimseyi kırmaz ve herkese insanca muamele eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|