Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
paylaşılamayan, veli

Paylaşılamayan Velî

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Paylaşılamayan Velî

Mar'uf-ı Kerhi Hazretlerini sadece Müslümanlar değil, Hıristiyanlar da çok sever Bir defasında bunlardan biri gelir, 'çocuk sahibi olabilmek' için dua ister Büyük veli bir fırsatını bulup onu zarif bir şekilde İslâm'a davet eder
Adam;
- İyi ama, ben buraya din değiştirmeye gelmedim ki İstediğim sadece bir evlad, der
Veli;
- Allah sana hayırlı bir evlad nasip etsin Onun elinden imana gelesin, diye dua eder
Çok geçmez, adamcağızın çok akıllı bir oğlu olur Okul çağı gelince onu kilise mektebine gönderir Rahip ilk gün teslisi anlatır ama çocuk bir tuhaf olur
Çocuk;
- Hayır! kalbim daralıyor, dilim söylemiyor, der
Rahip;
-Tamam, bunları sonra konuşuruz Şimdi alfabeye geçelim Haydi bana harfleri oku,der
Çocuk bir şiir okur ki ilk beyit elif, beyle başlar son beyit lamelif, ye ile biter Her mısra Allahü teâlânın sıfatlarını ve Muhammed Aleyhisselamın meziyetlerini anlatır ki sanatlarla doludur Çocuk, alfabeyi bitirip devam eder

"Ağlatan, güldüren, öldüren, dirilten Allah'a yemin ederim ki
O'nun kapısından başkasına giden mutlaka zarar etti
Ondan başkasından ne zarar gelebilir, ne fayda
Kul isyan eder, örter âliyyul âlâ"

Rahip bu sözleri söyleyeni değil söyleteni arar ve doğruyu bulur Çocuğun babasını da İslâm'a davet eder Adamcağız itiraz etmez zira yıllar evvel Şeyh Ma'ruf'un ettiği dua kulaklarında çınlamaktadır

Ma'ruf-i Kerhi Hazretleri ölümü yaklaştığında vefakâr talebesi Sırrıyî Sekati'ye döner ve
- Ben ölünce üzerimdeki gömleği fakirlere ver, der

Biliyor musunuz zaten bütün serveti o gömlektir Hasılı bu âlemden geldiği gibi gider

Mübarek kimseyi kırmaz ve herkese insanca muamele eder Bu yüzden onu herkes sever Komşuları cenazesini paylaşamazlar Hıristiyanlar ve Yahudiler de gelir onu kendi mezarlıklarına defnetmeye kalkışırlar Ancak tabutu yerinden bile oynatamazlar, halbuki Müslümanlar el attığında naaş tüy gibi hafifler ve kuş gibi uçar Orada bulunanlar topyekün müslüman olurlar

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com