![]() |
Bırak, Rabbinle Aranda Bir Kapı Açık Kalsın!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bırak, Rabbinle Aranda Bir Kapı Açık Kalsın!..Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur ![]() ![]() Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() ![]() Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor ![]() ![]() Adam hayretlerdedir ![]() ![]() “Merak ve hayretler içindeyim” der ![]() ![]() “Yaptığın iş zalimce ve haram ![]() ![]() ![]() ![]() Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı Eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir; “ Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!” Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasibolur Kabe’ye düşer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine hayretlerdedir o zat ![]() ![]() Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar; “Oradan buraya ![]() ![]() ![]() Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki; “Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda ![]() ![]() ![]() ![]() Evet efendim bu kadardır ol hikaye ![]() ![]() Unutmamali ki insan, içinde fücurun da potansiyelini barındırır, takvanın da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çağımız cazibedar fitne asrı ![]() ![]() Nefis ve şeytan daim günahlara sevketmede insanı ![]() ![]() Ve insan çok zayıf, çok aciz ![]() ![]() Hata edebilir, günah işleyebilir ![]() ![]() Her ne durumda ve konumda olursa olsun insan, hiç değilse bir kapıyı, namaz kapısını daim açık bırakmalı ![]() ![]() “Ben günahlar içindeyim, o huzura nasıl varırım” dememeli asla ![]() ![]() Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldığı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır ![]() ![]() Sakın deme; “Ben çok günahkarım, kıldığım namaz olmaz!” İnatla devam et ![]() ![]() Bırak hep açık kalsın o kapı ![]() ![]() Sonra O, işini bilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|