![]() |
Ah Şu Dilimizi Tutabilsek (Gıybet) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ah Şu Dilimizi Tutabilsek (Gıybet)AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK (gıybet) Birgün büyük alimlerden olan Hasan basri hazreleri öğrencileriyle sohbet ettikten sonra bir öğrencisi kendisine yaklaşır ve şöyle der ![]() ---Efendim dün akşam şu karşıkı evde misafirdim fakat senin hakkında ileri geri konuşuyolardı ![]() ![]() ![]() Bunu üzerine Hasan Basri hazretleri çıkardığı üç altını öğrencisine verir ve ---gidip bu altınları o eve götür ve teşekkür ettiğimi söyle der ![]() Öğrencisi şaşkınlık içinde ama efendi onlar senin için kötü şeyler söylediler ama sen onları mükafatlandırıyosun deyince Hasan Basri hazreleri şunları söyler; ---Hayır ben onları mükafat için vermiyorum bu altınları onlar benim hakkımda konuşarak yaptıkları iyi amelleri, ibadetlerini bana vermiş oldular ![]() ![]() ![]() Belki bizde farkında olmadan yada farkında olarak başkaları hakkında gıybet ediyor, sevdiğimiz beklide hiç sevmediğimiz kişilerin günahlarını üzerimize alıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Hep kadınlar gıybet eder, onlar çok konuşur deriz ama erkeklerde şimdi kadınlardan geri kalmıyo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|