![]() |
İstikametten Sapınca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstikametten Sapıncaİstikametten Sapınca Genç şehzadelerden biri padişah olup tahta oturdu ![]() ![]() İnsanlardan bu hususta benim gibi olanlar var mıdır diye sorar ![]() Onlar istikamet sahibidirler ![]() ![]() Öyle ise beni de istikamet sahibi yapan yok mu Seni istikamet sahibi, ancak alimler yapabilir ![]() ![]() Benim yanımda bulunacaksınız ![]() ![]() ![]() Alimler ve salihler, padişahın istediği gibi hareket ederler ![]() ![]() ![]() Sen kimsin diye sorar ![]() Ben iblisim ![]() ![]() ![]() Ben ademoğullarından bir adamım ![]() ![]() Sen eğer ademoğullarından bir adam olmuş olsaydın, onların olduğu gibi, sen de ölürdün ![]() Sen ancak bir ilahsın, insanların sana ibadet etmeleri için davet et der ![]() Ey insanlar! Ben bugüne kadar sizden bir şeyi gizliyordum ![]() ![]() İyi biliyorsunuz ki, ben dört yüz senden beri sizin hükümdarınızım ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Cenabı Hakk o devrin peygamberine vahyederek buyurur ki: Ona haber ver ![]() ![]() ![]() Gerçekten de, çok geçmeden, Cenabı Hakk Buhtunnasr ı onun üzerine musallat kıldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|