![]() |
Tahyir Hadisesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahyir HadisesiTAHYİR HADİSESİ Esteizübillah, Bismillahirrahmanirrahim; «Ey Habibim! Kendi zevcelerine söyle, dünya yaşayışı, dünya süsü ve ziyneti istiyorlarsa, gelsinler, birkaç mal verip de kendilerine izin veresin ![]() ![]() ![]() Bu Ayet-i Celîle nazil olduğu zaman Hazreti Peygamberimiz, evvelâ Hazreti Aişe radıyallahu anhâ validemize, meseleyi bildirmek üzere teşrif ettiler ![]() — Ey Âişe sana bir şey söyleyeceğim, ama bunun cevabını düşünüp taşınmadan, hatta anne - babana dahi danışmadan vermeyeceksin ![]() Hazreti Âişe (r ![]() ![]() — Buyur Ya Resûlallah! dedi ![]() Hazreti Peygamberimiz de, işte mealini yukarıya aldığımız Âyet-i Kerimeyi okudu ![]() Hazreti Âişe validemiz: — Ya Resûlallah! Ben anne - babamla daha evvel bu meseleyi konuşmuştum ![]() ![]() ![]() Daha sonra Peygamber Efendimiz: — Ya Âişe ben meseleyi diğer arkadaşlarına da söyleyeceğim, buyurunca, Hazreti Âişe validemiz: — Ya Resûlallah! Benim verdiğim cevabı onlara söylememenizi rica edebilir miyim ? dedi ![]() Peygamberimiz de Hazreti Âişe'nin (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|