![]() |
Teheccüd Kılan Kölenin Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teheccüd Kılan Kölenin SırrıTeheccüd Kılan Kölenin Sırrı Vaktiyle, herkesin sevip hürmet ettiği bir adam, hali ve tavırları garip bir köleyi satın almıştı ![]() ![]() Benden bir isteğin var mı diye sordu ![]() Kölesi: Efendim! Her emrinizi gücümün yettiği kadar yerine getirmeye çalışacağım ![]() Birincisi, namaz vakti girdiği zaman bana müsade etmenizi ![]() İkincisi, beni gündüz çalıştırıp, gece meşgul etmemenizi ![]() Üçüncüsü, bana bir oda tahsis edip, oraya başkasını sokmamanızı, sizden rica ediyorum ![]() Bunun üzerine adam: Peki, istediklerini kabul ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Köle odaları dolaştı, sonunda eski ve harap bir odayı seçti ![]() Niçin bu odayı seçtin diye sorunca o garip köle: Ey efendim! Bilmez misiniz ki, Allah ile beraber olduktan sonra, harap olan yer saray olur ![]() ![]() ![]() Aradan günler geçtikçe o zengin kişi, kölesine karşı gittikçe artan bir hürmet duymaya başlamıştı ![]() ![]() ![]() Bir gece, kölesinin odasına gidip bakmaya karar verdi ![]() ![]() ![]() Odanın tavanında göğe açılmış bir delik ve ordan uzanmış nurdan kandilin ışığıyla odayı tatlı bir aydınlık kaplamıştı ![]() Ya Rabbi! Beni, gündüzleri efendime hizmet etmekle vazifelendirdin ![]() ![]() ![]() Efendisi, sabaha kadar kölenin bu halini seyretti ![]() ![]() ![]() Kölenin efendisi birçok geceler aynı şekilde onun halini gizlice seyretti ![]() Allah için seni azad ediyorum ![]() ![]() Bunları duyunca kölenin gözleri yaşla doldu ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Senden, benim sırrımı gizlemeni talep etmiştim ![]() ![]() ![]() Allah ü Teala onun bu niyazını kabul buyurdu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|