![]() |
Nasuh Tövbesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasuh TövbesiBundan önce Nasuh adlı bir adam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllarca tellaklık etti, kimse onun halinden, sırrından bir koku bile almadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 0 kötü işli herif bir arifin yanına gidip “Beni duada an “ diye yalvardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşin sırlarını kime öğretirlerse ağzını mühürlerler, dikerlerdi ![]() ![]() O dua, yedi göğü de geçti, kabul edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasuh hamamda tası doldururken padişahın kızının bir incisi kayboldu ve bütün kadınlar, o inciyi araştırmaya koyuldular ![]() ![]() ![]() ![]() O sedefi güzel inciyi altta, üstte her yanda araştırmaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedi ki: Yarabbi, nice defalar tövbeler ettim; ahdlar ettim, sonra onları bozdum ![]() ![]() ![]() Ciğerime yüzlerce kor düştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nasuh Tövbesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasuh TövbesiVaktim daraldı, bir an içinde feryadıma yetiş, padişahlık et ![]() ![]() ![]() ![]() Hem böyle söylenip titremede, hem katra katra gözyaşları dökmede, hem de cellatların, hain kişilerin ellerine düştüm diye feryat etmekteydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O yarabbi derken birden, inciyi arayanların sesi duyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canı, beden ayıbından kurtulunca sevine, sevine aslına gitti ![]() ![]() ![]() Fakat aklı, fikri gidince ayağı açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüz yıllık ölü mezarından çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canı helak eden o korkudan sonra “Kaybolan inci, işte şuracıkta” diye müjdeler geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Hamam, halkın bağrışmasıyla, hüzün gitti feryadı ile, el çırpmasıyla doldu ![]() ![]() ![]() ![]() Senden şüphe ettik, hakkını helal et ![]() ![]() ![]() Nasuh, has tellaktı, mahremdi ![]() ![]() ![]() ![]() Önce onu aramalı demişlerdi ama yine de hürmet ettiklerinden sona bırakmışlar; aldıysa biraz mühlet vermiş olalım da bir yere atsın bari, fikrine düşmüşlerdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nasuh Tövbesi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasuh TövbesiNasuh, “Bu bana Allah'ın lütfu, ihsanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yaptıysam yapmadım saydı, bulunmadığım ibadetleri yapmışım farz etti ![]() ![]() Adımı temizler defterine yazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu bahçede, şu ırmaklarım kıyısında halka “Keşke kavmim bilseydi, Allah beni ne yüzden yarlıgadı” diye nara atmaktayım dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasuh yürü yürü dedi, elim işten kurtuldu benim ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi kendisine de suç, hadden aştı ![]() ![]() ![]() Allah'a sağlam tövbe ettim ![]() ![]() Mesneviden Hikayeler ; Cilt-5 |
![]() |
![]() |
|