![]() |
Kızımın Gözleri Kör Oluyor.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızımın Gözleri Kör Oluyor....Bir gün bir zat Hasan Basri Hazretlerine gelerek yalvarır ![]() Elini ayağını öpeyim diyerek Hz imamdan yardım ister ![]() istirham eder: -Aman efendim! Ne olur? ALLAH için bize bir yardımda bulununuz der ![]() Hz imam: -Nedir derdin? Ne hususta yardım edelim? önce derdini ve ihtiyacını isteğini söyleki sana yardım edebilelim der ![]() Adam: -Efendim! Benim çok akıllı bir kızım vardı onu çok severdim, şimdi ise bu akıllı kızıma birşeyler oldu ![]() ![]() Kur'anı Kerim okuyor ağlıyor namazı kılıyor ağlıyor hadis-i şerif okuyor ağlıyor ve bugünlerde gözleri görmez oldu korkuyorum ki gözleri kör olacak ![]() ediyorum gelsenizde bi baksanız kızıma ![]() diye rica eder ![]() Hasan Basri Hazretleri kabul eder, adamın evine kadar giderler eve vardıklarında Hasan Basri Hazretleri: -Yavrum neden ağlıyorsun? Gözlerin ağlamaktan kör olabilir onun için neden ağlıyorsun sebebini bize söylersen sana yardımcı olabiliriz ![]() sebebini söyler misin? dedi ![]() kız şu cevabı verir: -Efendim benim hiçbir hastalığım yoktur sıhhatim gayet yerindedir Gözlerimin ağlayarak kör olmasının iki sebebi vardır ![]() Bu gözlerimiz ahiret aleminde ALLAHU TEALAYI ya görecek yada görmeyecektir ![]() göz O'nu görmek için feda olsun eğer görmezse o zaman ALLAHU TEALA kendi zatını görmeye layık kılmadığı bu gözleri kör etsin ALLAHI görmeyecek gözü gözüm var deyü neylersin der ![]() Hasan Basri Hazretleri bu cevaptan çok duygulanır gözlerinden yaşlar gelir ve şöyle der: -Nasihat etmeye geldik nasihatımızı aldık Hekim olmaya geldik hekimimizi bulduk ![]() |
![]() |
![]() |
|