Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdestini, adam, alan, eksik

Abdestini Eksik Alan Adam

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdestini Eksik Alan Adam

ABDESTİNİ EKSİK ALAN ADAMI, PEYGAMBERİMİZİN TORUNLARI NASIL İKAZ ETTİLER?
Peygamber Efendimizin mübarek torunları Hasan ile Hüseyin, câmi avlusunda durmuş; şadırvandan abdest alan yaşlıca bir adamı seyrediyorlardı
Hasan bir ara kardeşi Hüseyin'e:
_Bak dedi, dirseklerini iyice yıkamadı
_ Evet görüyorum, bazı yerler kuru kalıyor
_Bunu ona söylemeliyiz, abdest sırasında yıkanması farz olan yerlerde iğne ucu kadar kuru bir yer kalsa abdest olmaz, abdest olmayınca tabiî namaz da olmaz
_Ama nasıl söyleyeceğiz? İşte bak, ayaklarında da aynı ihmali yaptı Parmak aralarını ovuşturmadı, suyu topuklarına değdirmedi bile Haydi gidip kendisine söyleyelim
Hüseyin:
_Bir dakika, diye kardeşini durdurdu O bizden çok yaşlı Söylersek utanabilir Yahut çocuk olduğumuz için bizi dinlemeyebilir Onu kırmadan yanlışını anlatmanın bir yolunu bulmalıyız
Birden aklına geldi:
_Tamam, dedi sevinçle; buldum!
_Adama yaklaştı Saygı dolu bir sesle
_Efendim, dedi, sizden bir ricamız var
_Söyleyin bakalım çocuklar
_Biz henüz çocuk sayılırız Şuradan abdest alırken başımızda dursanız da yanlışlarımızı söyleseniz
Adam memnun memnun güldü:
_Tabiî, dedi Başlayın bakalım
İki kardeş abdest almaya başladılar Adam dikkatle bakıyor, bir yanlış bulmaya çalışıyor, ama bulamıyordu
Kendi abdestini düşündü Hasan ile Hüseyin gibi dikkat göstermediğini anladı
Abdestleri bitince saçlarını okşadı:
_Yanlış sizde değil çocuklar bende, dedi Kusurlu benim Yanlışımı yüzüme vurmadan bu kadar nazikçe düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim Artık ben de sizler gibi abdest alacağım İşte başlıyorum
Yeniden suyun başına çöktü ve bir güzel abdest aldı
Demek ki, bir şeyin doğrusunu bilmek yeterli değildir O doğruyu başkalarını kırmadan, darıltmadan anlatabilmek de lâzımdır
Peygamber Efendimizin torunları Hasan ile Hüseyin gibi

(Ahmed Şahin, Kıssalardan Hisseler)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com