![]() |
Abdestini Eksik Alan Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdestini Eksik Alan AdamABDESTİNİ EKSİK ALAN ADAMI, PEYGAMBERİMİZİN TORUNLARI NASIL İKAZ ETTİLER? Peygamber Efendimizin mübarek torunları Hasan ile Hüseyin, câmi avlusunda durmuş; şadırvandan abdest alan yaşlıca bir adamı seyrediyorlardı ![]() Hasan bir ara kardeşi Hüseyin'e: _Bak dedi, dirseklerini iyice yıkamadı _ Evet görüyorum, bazı yerler kuru kalıyor _Bunu ona söylemeliyiz, abdest sırasında yıkanması farz olan yerlerde iğne ucu kadar kuru bir yer kalsa abdest olmaz, abdest olmayınca tabiî namaz da olmaz ![]() _Ama nasıl söyleyeceğiz? İşte bak, ayaklarında da aynı ihmali yaptı ![]() ![]() ![]() Hüseyin: _Bir dakika, diye kardeşini durdurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birden aklına geldi: _Tamam, dedi sevinçle; buldum! _Adama yaklaştı ![]() _Efendim, dedi, sizden bir ricamız var ![]() _Söyleyin bakalım çocuklar ![]() _Biz henüz çocuk sayılırız ![]() ![]() Adam memnun memnun güldü: _Tabiî, dedi ![]() ![]() İki kardeş abdest almaya başladılar ![]() ![]() Kendi abdestini düşündü ![]() ![]() Abdestleri bitince saçlarını okşadı: _Yanlış sizde değil çocuklar bende, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeniden suyun başına çöktü ve bir güzel abdest aldı ![]() Demek ki, bir şeyin doğrusunu bilmek yeterli değildir ![]() ![]() Peygamber Efendimizin torunları Hasan ile Hüseyin gibi ![]() ![]() ![]() (Ahmed Şahin, Kıssalardan Hisseler) |
![]() |
![]() |
|