![]() |
Kur'an Öğretme Mihri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Öğretme MihriKUR'AN ÖĞRETME MİHRİ Sehl bin Saad radıyallahu anh anlatıyor: Bir kadın Peygamber aleyhisselâmın yanına gelerek: — Ey Allah'ın Resulü, evlenmek için kendimi size takdim etmeye geldim, dedi ![]() Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm ona bakıp başını eğdi, sonra yine başını sallayıp sustu ![]() ![]() — Ey Allah'ın Resulü, bu kadınla evlenmek istemiyorsanız, onu benimle evlendir ![]() Peygamber aleyhisselâm: — Yanında bir şey var mı? diye sordu ![]() — Allah'a yemin ederim ki, bir şeyim yok, diye cevap verdi ![]() — Evine git de bak, belki orada bir şey bulursun, dedi ![]() Allah'a yemin ederim, yâ Resulüllah, bulamadım ![]() — Bak, demirden bile olsa, belki bir yüzük bulursun, dedi, Sahabî tekrar gitti, sonra döndü ve: — Vallahi yâ Resulallah, bir demir yüzük bile bulamadım, fakat işte uzun bir entarim var, bunun yarısını ona vereyim, dedi ![]() — Bu uzun elbise ile ne yaparsın, sen giysen o giyemez, o giyse sen elbisesiz kalırsın, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Kur'ân'dan ezbere bir şey okumasını biliyor musun? diye sordu ![]() — Evet, filan ve filan sûreleri biliyorum, diye bildiklerini saydı ![]() — Bunları ezbere okuyabilir misin? dedi ![]() — Evet okurum diye cevap verdi ![]() — Haydi git, bildiğin Kur'ân karşılığında, o bildiğin Kur'ân'ı o kadına öğretmen karşılığında onu seninle evlendiririm, buyurdu ![]() (Buharı, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî, Nesei) |
![]() |
![]() |
|