Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eden, helâk, kavmini, kıssası, rüzgarın

Âd Kavmini Helâk Eden Rüzgârın Kıssası

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Âd Kavmini Helâk Eden Rüzgârın Kıssası

Ebu Vâil, Rebi'a kabilesinden el-Hâris İbnu Yezid el-Bekri adında bir adamdan naklen anlatıyor:
"Medine'ye gelmiştim, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanına gittim Mescid, cemaatle dolu idi Orada dalgalanan siyah bayraklar vardı Hz Bilal radıyallahu anh kılıcını kuşanmış, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında duruyordu Ben: "Bu insanların derdi ne, (ne oluyor)? diye sordum
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Amr İbnu'l-Âs'ı, Rebi'a'ya doğru göndermek istiyor, (onun hazırlığı var)!" dediler Ben:
"Âd elçisi gibi olmaktan Allah'a sığınırım" dedim Aleyhissalâtu vesselâm: "Âd elçisi de nedir?" buyurdular Ben:
"Bunu çok iyi bilen kimseye düştünüz Âd (kavmi) kıtlığa uğrayınca Kayl'ı kendileri için su aramaya gönderdi Kayl da, Bekr İbnu Muâviye'ye uğradı O, buna şarap içirdi ve Mekke'de o sıralarda seslerinin ve tegannisinin güzelliğiyle meşhur Cerâde isminde iki cariye de şarkılar söyledi (Bu suretle bir ay kadar kaldıktan) sonra, Mühre (İbnu Haydân Kabilesi'nin) dağına müteveccihen oradan ayrıldı Dedi ki:
"Ey Allahım! Ben sana ne tedavi edeceğim bir hasta, ne de fiyesini ödeyeceğim bir esir için gelmedim Sen kulunu, sulayıcı olduğun müddetçe sula Onunla birlikte Bekr İbnu Muâviye'yi de sula -Böylece kendisine içirdiği şarap için ona teşekkür eder-
Bunun üzerine onun için üç parça bulut yükseltildi Biri kızıl, biri beyaz, biri de siyah Ona: "bunlardan birini seç!" denildi O, bunlardan siyah olanını seçti Ona:
"Âd kavminden tek kişiyi bırakmayıp helak edecek bu bulutu toz duman olarak al!" denildi"
Bunu söyleyince Aleyhissalâtu vesselâm:
"(Onlara) sadece şu -yüzük halkası- miktarında rüzgâr gönderildi" buyurdular ve arkasından şu meâldeki âyet-i kerimeyi tilavet ettiler: "Âd (kavminin helâk edilmesinde) de (ibret vardır) hani onların üzerine o kısır rüzgârı göndermiştik Öyle bir rüzgâr ki, her uğradığı şeyi (yerinde) bırakmıyor, mutlaka onu kül gibi savuruyordu" (Zariyat 41-42)

Tirmizi, Tefsir, Zariyat, (3269, 3270)
Darulkitap

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com