Konuşan Taşlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konuşan TaşlarEbu Cehil, avucuna küçük taşlar alıp, ashabıyla oturan Peygamberimizin yanına geldi ve onu mahcup etmek için, ![]() “Peygambersen avucumda ne var söyle?” dedi Aklı sıra Peygamberimiz bilemeyecek, o da,“Gördünüz mü daha avucumdakini bilemiyor, göklerden haber vermeye kalkışıyor” deyip onunla alay edecekti ![]() Fakat bir sürprizle karşılaştı Peygamberimiz gayet sakin ona şöyle dedi:“İstersen avucunda ne olduğunu ben söyleyeyim, istersen avucundakiler benim kim olduğumu sana söylesin ”Ebu Cehil bocaladı ve: “İkincisi daha ilginç olur” dedi Peygamberimiz,“Herşeyi konuşturan Allah bizi konuşturdu” mealindeki âyeti okuyarak: “Ey taşlar konuşun ve söyleyin ona benim kim olduğumu” dedi Resulullah böyle der demez Ebu Cehil’in avucundaki taşların her biri, “Eşhedü enne Muhammederrasulullah” diyerek şehadet getirmeye başladılar![]() Bunun üzerine Ebu Cehil kızdı ve hiddetle taşları yere fırlatarak, “Senin gibi bir sihirbaz görmedim” dedi ve oradan bozguna uğramış olarak uzaklaştı ![]() |
|
|
|