Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, han, iki, kapılı

Dünya İki Kapılı Bir Han...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya İki Kapılı Bir Han...

Nuh Aleyhisselam, vefatı yaklaştığı sırada oğulları Sam, Ham ve Yafes ile bunların oğullarına bazı tavsiyelerde bulundu Onlara ALLAH-Ü TEALA'ya ibadete devam etmelerini emretti Ayrıca, oğlu Sam'a:

Elinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme Çünkü dalalette mlime-i Tevhidediyorum Çünkü yedi k

Ey oğulcağızım! Kalbinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme Çünkü dalalette olandan başkası ALLAH'ın rahmetinden ümid kesmez

Ben, sana vasiyetimi söylüyorum:" Sana iki şeyi emir ve seni iki şeyden de men ediyorum:

-" Sana ( la ilahe illallah ) Kelime-i Tevhidini emrediyorum Çünkü yedi kat göklerle yedi kat yerler bir terazi kefesine ve 'LA İLAHE İLLALLAH' kelimesi de diğer bir kefeye konulsa bu onlardan ağır gelir"

Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum Kalbinde, şirkten ve kibirden hiçbir şey bulundurma!

Nuh Aleyhisselama, vefatı yaklaştığı sıralarda:

-" Ey ALLAH'ın uzun ömürlüsü! Dünyayı nasıl buldun?" diye sorulmuştu

Nuh Aleyhisselam:

-" Onu iki kapılı bir ev gibi buldum Bir kapısından girdim, diğer kapısından çıktım" buyurmuştur

at göklerle yedi kat yerler bir terazi kefesine ve 'LA İLAHE İLLALLAH' kelimesi de diğer bir kefeye konulsa bu onlardan ağır gelir"

Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum Kalbinde, şirkten ve kibirden hiçbir şey bulundurma!

Nuh Aleyhisselama, vefatı yaklaştığı sıralarda:

-" Ey ALLAH'ın uzun ömürlüsü! Dünyayı nasıl buldun?" diye sorulmuştu

Nuh Aleyhisselam:

-" Onu iki kapılı bir ev gibi buldum Bir kapısından girdim, diğer kapısından çıktım" buyurmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com