![]() |
Dünya İki Kapılı Bir Han... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya İki Kapılı Bir Han...Nuh Aleyhisselam, vefatı yaklaştığı sırada oğulları Sam, Ham ve Yafes ile bunların oğullarına bazı tavsiyelerde bulundu ![]() ![]() Elinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme ![]() ![]() Ey oğulcağızım! Kalbinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme ![]() ![]() Ben, sana vasiyetimi söylüyorum:" Sana iki şeyi emir ve seni iki şeyden de men ediyorum: -" Sana ( la ilahe illallah ) Kelime-i Tevhidini emrediyorum ![]() ![]() Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum ![]() Nuh Aleyhisselama, vefatı yaklaştığı sıralarda: -" Ey ALLAH'ın uzun ömürlüsü! Dünyayı nasıl buldun?" diye sorulmuştu ![]() Nuh Aleyhisselam: -" Onu iki kapılı bir ev gibi buldum ![]() ![]() ![]() at göklerle yedi kat yerler bir terazi kefesine ve 'LA İLAHE İLLALLAH' kelimesi de diğer bir kefeye konulsa bu onlardan ağır gelir ![]() Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum ![]() Nuh Aleyhisselama, vefatı yaklaştığı sıralarda: -" Ey ALLAH'ın uzun ömürlüsü! Dünyayı nasıl buldun?" diye sorulmuştu ![]() Nuh Aleyhisselam: -" Onu iki kapılı bir ev gibi buldum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|