![]() |
Onlar Müslüman Değilmi??? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onlar Müslüman Değilmi???Nasıl Müslüman oldugumuzun ipucları ,Allahın Rasulu böylemıydı ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() Amerika'da master yaptığım yıllarda,çalıştığım üniversitenin yemek salonu açık büfe şeklindeydi ![]() alabiliyordu ![]() ![]() take" (Yiyeceğin kadar al, aldığını da ye)* diye yazmakta idi ![]() Bir gün aynı masada yemek yediğimiz Çinli bir arkadaşı,tabağında kalan son pirinç tanesini almaya çalışırken görünce dayanamadım ;denemek için dedim ki : "Bir pirinç tanesi için neden bu kadar uğraşıyorsun?Bırak tabakta kalsın ![]() "Her Çinli bir pirinç tanesi israf etse,Çin nüfusu ile çarp bakalım,kaç ton pirinç yapar?Biz kalabalık bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur ![]() dedi ![]() Yine denemek için dedim ki : "Şu anda Çin'de değil Amerika'dasın ![]() tanesi Çin'i değil,Amerika'yı zarara uğratacaktır" ![]() güldü ve şöyle dedi : "Yaşadığım ülke olan Amerika'yı bu şekilde zarara uğratmak onurlu bir davranış olmaz ![]() Çinli arkadaşı bu onurlu davranışından dolayı tebrik ettim ve düşüncesini paylaştığımı söyledim ![]() *"Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz ![]() buyruğunu açıkladım ![]() Çok hoşuna gitti ![]() tabağındaki yemek artıklarını çöp sepetine boşalttı ![]() Ürdünlü'yü göstererek : "O Müslüman değil mi? dedi ![]() O kadar üzüldüm ki ,ne diyeceğimi bilemedim ![]() |
![]() |
![]() |
|