Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hükümdarın, zulmü

Bir Hükümdarın Zulmü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Hükümdarın Zulmü

BİR HÜKÜMDARIN ZULMÜ

Suheyb radıyallahu anh, Peygamber aleyhisselâmın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
Sizden önce yaşayan kavimlerden birinin bir hükümdarı vardı Bu hükümdarın sihir yapan bir adamı vardı Bu sihirbaz, ihtiyarlayınca, hükümdara:
— Ben artık yaşlandım, bana genç birini gönder de ona sihri öğreteyim, dedi Hükümdar kendisine sihir Öğretmesi için bir genç gönderdi Genç, sihirbaza giderken, yolda bulunan bir rahibe uğradı Ondan bir çok şeyler dinledi ve onun söylediklerine hayran kaldı Artık sihirbaza her gelişinde bu rahibe uğruyor ve yanında kalıyordu Sihirbazın yanına geldiği vakit de, sihirbaz kendisine, geç kaldığı için dayak atardı, çocuk da bunu rahibe şikâyet ederdi
Rahib bir gün çocuğa:
— Sihirbazdan, geç kaldın diye korktuğun vakit «evde mâni oldular» dersin, evdekilerden korktuğun zaman da «sihirbaz alıkoydu» diye söylersin, dedi
Genç bu vaziyet içerisinde iken bir gün büyük bir hayvanla karşılaştı Bu hayvan insanları durdurtmuş, onların hareketlerine mâni olmuştu
Bunun üzerine genç:
— Bugün öğreneceğim, sihirbaz mı daha üstün, yoksa rahib mi? dedi ve bir taş alıp şöyle dua etti:
—— «Ey Allah'ım, eğer rahibin işini sihirbazınkinden daha çok seviyorsan, bu hayvanın canını al ki, insanlar geçebilsin,» dedi Sonra taşı atarak hayvanı öldürdü, insanlar da serbestçe yollarına devam ettiler Hâdiseyi müteakip genç, rahibin yanına geldi, olanları kendisine anlattı >
Rahib kendisine dedi ki:
— Evlâdcığım, sen bugün artık benden üstünsün Düşündüğüm olgunluğa eriştin, Yakında bir imtihanla karşılaşacaksın Bu imtihanla karşılaştığın vakit beni ele verme, dedi
Genç, doğuştan kör olan ile abraşları ve diğer hastalıklara mübtelâ kimseleri tedavi ediyordu Bu arada hükümdarın da bir yakını kör olmuştu
Bu adam, bir çok hediyelerle gencin yanına geldi ve:
— Bak, beni iyileştirirsen şu hediyelerin hepsi Senindir, dedi Genç:
— Ben kimseyi iyileştiremem, iyileştiren ancak Allah'tır Eğer Allah'a îman edersen, dua ederim, Allah da seni iyileştirir, diye cevap verdi Adam Allah'a îman etti, Allah da kendisini iyileştirdi Sonra bu adam, hükümdarın yanına geldi ve her zaman oturduğu şekilde yerini aldı
Hükümdar kendisine:
— Gözlerini kim açtı? diye sordu Adam:
— Rabbim, diye cevap verdi Hükümdar:
— Senin benden başka Rabbin var mı? diye sordu Adam:
— Benim ve senin Rabbin olan Allah, diye cevap verdi Bunun üzerine hükümdar kendisini alıp tâ ki, gözlerini açtıran genci ele verdirinceye kadar işkenceye tâbi tuttu Genci hükümdara getirdiler Hükümdar kendisine:
— Oğlum, senin sihrin anadan doğma körlerin gözünü açacak, abraşları iyileştirecek ve daha bir çok şeyleri yapacak dereceye ulaşmış, dedi
Genç:
— Ben kimseyi iyileştirmiyorum, iyileştiren Allah'tır diye cevap verdi Hükümdar bu defa kendisini alıp tâ ki, rahibi ele verinceye kadar işkence etti
Rahib getirildi ve:
— Dininden dön! denildi Rahib bu sözleri dinlemedi Hükümdar bir testere istetti ve rahibin başını gövdesinden ayırdı Sonra hükümdarın yakını getirildi
Kendisine:
— Dininden dön! denildi Adam dönmedi ve onun da başının gövdesinden ayrıldığı yere testereyi koyup başını gövdesinden ayırdı Daha sonra genç getirildi ve kendisine:
—— Dininden dön! denildi Genç kabul etmedi
Bunun üzerine hükümdar, genci adamlarından bir gruba vererek:
— Bunu filan dağa götürüp üzerine çıkarın Dağın tepesine vardığınız zaman, bakın; eğer dininden dönerse bırakın, dönmezse dağın tepesinden aşağı atıp yuvarlayın, dedi Genci alıp dağa götürdüler
Dağın tepesine çıkarınca, genç:
— Ey Allah'ım, bunların hakkından bildiğin gibi gel, diye niyaz etti Hemen dağ bunları sarstı ve yuvarlanıp düştüler Genç de yürüyerek hükümdarın yanına geldi
Hükümdar ona:
— Seni dağa götürenler ne yaptı? diye sordu Genç:
— Allah beni onlardan kurtardı, diye cevap verdi
Bu defa hükümdar, genci adamlarından bir gruba verdi ve:
— Bunu alıp götürün ve bir küçük gemiye koyun Bu gemi ile denize açılın Eğer dininden dönerse, ne iyi, dönmeyecek olursa hemen denize atın! diye emretti Genci yine alıp götürdüler
Genç de:
— Ey Allah'ım, bildiğin şekilde bunların hakkından gel! diye dua etti Bunun üzerine gemi devrilip onları denize düşürdü ve hepsi boğuldular Genç yine yürüyerek hükümdarın yanına geldi
Hükümdar kendisine:
— Seninle beraber gidenler sana ne yaptı? diye sordu Genç:
—— Allah beni onlardan kurtardı, dedi ve hükümdara:
— Benim sana söyleyeceğim şeyi yapmadıkça, sen beni asla öldüremezsin, diye konuştu
Hükümdar:
— O şey nedir? diye sordu Genç:
— Düzlük bir yerde insanları toplar, beni de bir ağaç dalına asarsın Bundan sonra benim ok torbamdan bir ok al, yayın ortasına yerleştir ve sonra, «Şu gencin Rabbi olan Allah'ın adiyle» diye söyleyip oku bana at Ancak bu şekilde yaparsan, beni öldürebilirsin, dedi
Hükümdar, gencin kendisine söylediklerini yaptı ve sonra oku gence attı Ok, gencin gözü ile kulağı arasında bulunan yere isabet etti Genç de elini okun isabet ettiği noktaya koyup vefat etti
Bunun üzerine insanlar:
— Şu gencin Rabbine îman ettik, şu çocuğun Rabbine îman ettik, şu gencin Rabbine inandık! dediler Bunun akabinde hükümdara:
— Sakındığın şey başına geldi, insanların hepsi îman ettiler, denildi Bu hal karşısında hükümdar yolların ağızlarında çukurlar kazmalarını emretti
Bu çukurlar kazıldı ve onların içerisinde ateş yaktırdı ve: — Kim dininden dönmezse, onu oraya atın! diye emir verdi
Söylediğini yaptılar Nihayet yanında çocuğu olan bir kadın geldi Bu kadın ateşten korkup çocuğuna da acıdığı için geride kalmış ve durmuştu
Çocuğu anasına:
— Anacığım, sabret, zira sen hak bir yol üzerinesin! diye konuştu

(Müslim, Tirmizî)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com