![]() |
Hazreti Fatima'nin Bereketli Parasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazreti Fatima'nin Bereketli ParasiHAZRETİ FATIMA'NIN BEREKETLİ PARASI Bir gün, Hazret-i Ali (R ![]() ![]() ![]() ![]() - Annene git, kendisine verdiğim altı dirhem paranın birini sana versin de, şu fakire verelim, dedi ![]() Çocuk gidip döndükten sonra: - Annem o altı dirhemi un almak için sakladığını söylüyor, dedi ![]() Bunun üzerine Hz ![]() - Bir insan kendinde olandan çok Allah’ta olana güvenmezse, gerçek iman sahibi sayılmaz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Deveyi kaça satıyorsun? - Yüzkırk dirheme ![]() - Parasını sonra almak üzere deveyi kapıma bağla ![]() Adam deveyi bağlayıp gittikten sonra bir başkası geldi, Hz ![]() ![]() - Kaça satıyorsun? - İkiyüz dirheme ![]() Satışta anlaştılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu nedir? Hz ![]() - Allah’ın bize Kur’an’da vadettiği karşılıktır bu: “Kim bir iyilikle gelirse, ona iyiliğin on katı vardır” (Enam/160) Not: Müminler, iyiliğin asıl karşılığını ahirette görecektir ![]() ![]() Kenzü’l-Ummal, Hayatü’s-Sahabe EBU HUREYRE'NİN CİHADI Rasulullah Aleyhisselâm ashabına şöyle demişti: - Sakinleri zalim olan şu kente (Hayber’e) yürümeye hazırlanın ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Ebu Hüreyre (R ![]() ![]() - Hazırlığımı yapıver ![]() ![]() - Yanımda senden başkası yokken, bile bile nasıl beni bırakıp gidersin? - Ben Rasulullah’tan geri kalamam ![]() Bunun üzerine annesi, sütü üzerine “gidersen emdiğin haram olsun” şeklinde yemin etti ![]() ![]() Ebu Hüreyre gelince Rasulullah (A ![]() ![]() ![]() - Ya Rasulallah, seni bana kırgın görüyorum ![]() ![]() Peygamber Efendimiz : - Annen senin gitmemen için emdiğin süt üzerine “hakkımı helâl etmem” diye sana yemin vermiş, dinlememişsin ![]() ![]() Ebu Hüreyre Hazretleri, “ben bundan sonra annem ölünceye kadar, iki sene savaşa çıkmadan bekledim ![]() ![]() Not: Askerî cihad, yerine ve ehline göre farz-ı kifayedir, herkes için değildir ![]() ![]() Mu’cemu’l-Kebîr (Taberanî), Mecmau’z-Zevaid |
![]() |
![]() |
![]() |
Hazreti Fatima'nin Bereketli Parasi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazreti Fatima'nin Bereketli ParasiNUAYMAN'IN ŞAKASI Bedevînin biri, Peygamber Aleyhisselâm’ı ziyarete gelmiş, mescid avlusunda devesini çöktürdükten sonra içeriye girmişti ![]() ![]() ![]() - Sen şu deveyi kesiversen de onu yesek! Çünkü gerçekten et yemeyi çok özledik ![]() ![]() Nuayman da kalkıp deveyi kesiverdi! Adamcağız dışarı çıkınca, devesinin kesildiğini gördü ve feryadı bastı: - Eyvah, devem kesilmiş! Nebi Aleyhisselâm da dışarı çıktı ve sordu: - Kim yaptı bu işi? - Nuayman yaptı, dediler ![]() Peygamber Aleyhisselâm, Nuayman’ın peşine düşerek onu aramaya başladı ![]() ![]() Nuayman bir hendeğin içinde gizlenmiş, üstüne hurma dalları ve yaprakları örtmüştü ![]() Adamın biri, onun saklandığı yere doğru işaret ederek, yüksek sesle şöyle bağırıyordu: - Ben onu görmedim, ya Rasulallah! Rasulullah (A ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu yaptığını sana yaptıran nedir? Nuayman boynunu büktü: - Benim yerimi sana gösterenler var ya, ey Allah’ın Rasulü! İşte onlar bu işi bana yaptırdılar ![]() Allah Rasulü Aleyhisselâm, bir yandan şakacı Nuayman’ın yüzündeki tozları siliyor, bir yandan da gülüyordu ![]() ![]() İbn-i Abdi’l-Ber, el-İstîâb; İbn-i Hacer, el-İsâbe; İbnu’l-Esir, Üsdü’l-Gâbe |
![]() |
![]() |
|