![]() |
Namaz Kılamadan Cennete Giden Zat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Kılamadan Cennete Giden Zat!Namaz kılamadan cennete giden zat! Ebû Hureyre (radıyallahu anh) Eshâb-ı kirâm arasında en çok hadîs-i şerîf rivâyet edenlerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() “Ebû Hureyre bilir ![]() ![]() ![]() Ebû Hureyre’nin Sevgili Peygamberimizin vefâtından sonra en çok sevdiği ve meşgul olduğu iş, hadîs-i şerîf rivâyet edip yaymak olmuştur ![]() ![]() ![]() UHUD’DA GERÇEĞİ GÖRDÜ! ![]() ![]() Ebû Hureyre hazretleri bir gün, yanında bulunanlara “İman edip, hiç namaz kılmaya fırsat bulamadan vefat eden ve cennete giren kimseyi bana söyleyebilir misiniz?” dedi ![]() ![]() ![]() Hadisin râvilerinden Husayn diyor ki: Ben Mahmud bin Esed’e “Usayrım’ın durumu ne imiş? Ne yapmış?” diye sordum ![]() “Usayrım, kavminin İslâm’a girmesine hep engel oluyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “O, CENNET EHLİNDENDİR” O sırada, Abdüleşheloğullarından bazıları savaş meydanında kendi cenazelerini arıyordu ![]() “Vallahi bu, Usayrım! Burada ne arıyor, biz ondan ayrılırken Müslümanlık davasına karşı idi” dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Durumu Peygamber Efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) bildirdiklerinde, “O, cennet ehlindendir” buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
|