![]() |
Suyu Getiren Cebrail { A.S } İdi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suyu Getiren Cebrail { A.S } İdi..Suyu Getiren Cebrail { a ![]() ![]() ![]() Bir gün Peygamber efendimiz (sav) sabah namazını kıldırır ![]() SAbah Namazını kıldırdıktan sonra selam verir, Ebu BEKİR nerededir? diye sorar? Cemaatin arkasında,safların arkasından buradayım efendim der ![]() Efendimiz biraz yanıma gelirmisin buyurur ![]() Ve Ebu Bekir efendimizin yanına gelir ![]() Anlat bakalım bir şeyler oldu galiba buyurur ![]() Hz Ebu Bekir'in Sıddık Efendim tam siz birinci rekata tekbir aldınız, bende uydum,fatiha_i Şerifeyi (Elhamdülillehi)okurken , sonuna doğru gelirken, abdestime bir şüphe geldi,bir şey arız oldu ![]() Hemen Namazdan çıktım abdestimi yenilemek üzere ![]() ![]() Çıkınca orada bir altundan bir kap gördüm, içi su dolu lakin üzerinde bir mendil örtülüydü ![]() Hemen o su ile alel acele abdest aldım, o mendil ile kurulandım ve hemen geldim ![]() ![]() Daha siz Fatihadan sonra Zammı süreye devam ederken gene yetiştim Ya RASÜLELLAH ![]() ![]() Ya Eba Bekir onun için sizi çağırdım ![]() Çünkü ben tam FAtihayı okudum ![]() ![]() Rükuya gidecektim dizlerim tutuldu, bir türlü gidemiyordum ve ayetleri uzattım ![]() ![]() Size müjdeler olsun YA EBA BEKİR ![]() ![]() Sen yetişmen için namaza çıkınca o Altun kaptaki suyu getiren CEPRAİL (as) idi ![]() ![]() O mendili tutan MİKAİL (as) idi ![]() ![]() Banada geldi Ebu Bekir namaza yetişecek Namazı biraz uzat diyen İSRAFİL (as) idi ![]() ![]() ONUN İÇİN SİZİ ÇAĞIRDIM buyuruyordu ![]() ![]() İşte o zatları o zatlar yapan Efendimiz (sav) ile müşerref olmuş olduğu halde yine Efendimize doymuyorlardı ![]() Efendimizin muhabbeti ile kavrulmuş kendini yok etmiş, küçüklüğünden beri Efendimize arkadaş, tabi olmuş,muhabbet etmiş ![]() Çünkü onlar efendimize tabiri caizse sırılsıklam aşıklalardı ![]() ![]() İşte Hizmet edenler böyle büyük nimete ve hikmete mazhar oluyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|