Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arslanların, götürdü, kulaklarından, tuttu

Arslanların Kulaklarından Tuttu Götürdü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arslanların Kulaklarından Tuttu Götürdü

ARSLANLARIN KULAKLARINDAN TUTTU GÖTÜRDÜ

Ebu İshak Hazretleri, Müslim-i Mağribi Hazretlerine ziyarete gitmişti Kendisi alim ve fazıl bir zattı Müslim-i Mağribi Hazretlerinin mescidine geldi O anda Müslim-i Mağribi Hazretleri sabah namazını kıldırıyordu Namazda Fatiha sûresinde birkaç yerde tecvîd ve ta'liminde hata ettiğini görünce: «Boşuna zahmet edip de tâ uzak yerlerden bunu ziyarete geldim Bunun şeyhliğinden ne olur?» diye düşündü ve hiçbir şey söylemeden o gün orada kalıp, ertesi günü yola çıktı Yolda giderken birkaç arslan görüp korkusundan gerisin geriye dönmeye karar verdi
Arslan Ebu İshak Hazretlerini görmüşler peşine takılmışlardı Ebu îshak Müslim-i Mağribi'nin meclisine yaklaştığında karşıda onu gördü Arslanlar Müslim-i Mağribi Hazretlerini görünce kaçmadıkları gibi huzurunda sanki boyun eğdiler O mübarek gelerek onların kulaklarından tuttu ve:
— Ey köpekler, ben size demedim mi benim misafirlerime dokunmayacaksınız! diye azarlayarak biraz götürüp salıverdi
Sonra da bana dönerek:
— Ey Ebu Ishak, siz ahirinizi doğrultmakla meşgul oldunuz, Allahın mahlûkatından korkar hale geldiniz, biz ise batınımızla meşgul olduk da mahlûkat bizden korkar oldu, buyurarak iki keramet birden gösterdi
Böylece hem insanın evvelâ batınını İslah etmesinin lâzım geldiğini işaret ediyor, hem de Ebu İshak Hazretlerinin ne için gelip neden kendisiyle tanışmadan geri gittiğini açıklamış oluyordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com