![]() |
Kalbi Titreten Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbi Titreten Bir HikayeAnneannesinin sözleri yankilandi kulaklarinda: Oglum namaz hiç bu vakte birakilirmi? Anneannesinin yasi yetmise dayanmis,ama ezan okundugu vakit yerinden siçrar, yasindan beklenmeyecek bir hizla abdestini alir ve namazini kilardi ![]() Kendisi ise,nefsini bir türlü yenemiyordu ![]() Ne oluyorsa, hep ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu düsünerek kalkti yerinden, gözü saate kaydi ![]() ![]() Basini her iki yöne pismanlikla sallayarak,"Yine geciktirdim namazi ![]() ![]() Kivrak hareketlerle abdestini aldi ve daha elini yüzünü tam kurulamadan kendisini odasina atti ![]() Mecburen,hizli hareketlerle namazi eda etti ![]() ![]() "Bu halimi görse,tatli-sert kizardi yine bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele öyle bir namaz kilisi vardi ki,onu hep bir gökkusagi hayranligiyla seyrederdi ![]() Namazda öyle bir mahviyeti vardi ki ![]() ![]() ![]() ![]() O gün aksama kadar derse girmisti ![]() ![]() Duasini yaparken,basini ellerinin arasina alip secdeye durdu ![]() Namazdan sonra bir süre bu sekil tefekkür etmeyi severdi ![]() Gözleri kapanir gibi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiyamet kopmustu ![]() ![]() Her yön insanlarla doluydu ![]() Kimi saga sola kosturuyor,kimisi de diz çökmüs,basi ellerinin arasinda bekliyordu ![]() Yüregi yerinden firlayacak gibi atiyor,adeta kafesinden kurtulmaya çalisiyor,soguk soguk terler döküyordu ![]() Hayattayken kiyamet,sorgu sual ve mizan hakkinda çok sey duymus ve ahiret hayati adina bu kavramlar kendisi için köse tasi olmuslardi ![]() Ama mahser meydaninda ki ürperti,korku ve bekleyisin bu denli dehset verecegini düsünmemisti ![]() Hesap ve sorgu devam ediyordu ![]() ![]() Hayretle bir saga,bir sola bakti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalabalik birden yarilmis,bir yol olmustu önünde ![]() Iki kisi kollarina girdi ![]() ![]() Kalabalik arasindan saskin bakislarla yürüdü ![]() ![]() Melekler her iki yanindan uzaklastilar ![]() ![]() Bütün hayati,bir film seridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden ![]() ![]() ![]() ![]() " sükürler olsun " dedi,kendi kendine ve devam etti; " Gözlerimi dünyaya açtim,Hep hizmet eden insanlari gördüm ![]() malini islam yolunda harciyordu ![]() yemek sofralarinin biri kalkip, bir yenisi kuruluyordu ![]() ![]() ![]() Onlara Allah'i anlattim ![]() ![]() ![]() ![]() Haramlardan kaçindim ![]() "Rabbimi seviyorum,en azindan sevdigimi zannediyorum " Diyordu ![]() Ama bir yandan da "O'nun için ne yapsam az,Cennet'i kazanmama yetmez ![]() ![]() Tek siginagi Allah'in rahmetiydi ![]() Hesap sürdükçe sürdü ![]() ![]() ![]() Gözleri terazinin ibresindeki neticeyi bekliyordu ![]() Sonunda hüküm verilecekti ![]() ![]() Önce ismi okundu ![]() ![]() ![]() Heyecandan gözlerini kapamis,okunacak hükme kulak kesilmisti ![]() Mahseri kalabaliktan bir ugultu yükseldi ![]() Ismi cehennemlikler listesindeydi ![]() Dizlerinin üstüne yigildi ![]() ![]() ![]() Saga sola kosturdu ![]() ![]() Onlarla beraber kosturdum ![]() ![]() ![]() Gözleri saganak olmus,titrek vücudunu islatiyordu ![]() Vazifeli iki melek kollarindan tuttu ![]() alevleri göklere yükselen Cehennem'e dogru yürümeye basladilar ![]() Cirpiniyordu ![]() Dudaklarindan kelimeler kirik dökük,yalvarmayla karisik döküldü ![]() ![]() "Hizmetlerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bagira bagira yalvariyordu ![]() ![]() ![]() Basini geriye çevirdi ![]() ![]() Resülullah, "Evinin önünde akan bir irmak içinde günde bes defa yikanan bir insani o irmak nasil temizler, günde bes vakit namazda insani günahlardan öyle temizler ![]() ![]() "Oysa ki benim namazlarim da mi beni kurtarmayacak?" diye düsünüyordu ![]() " Namazlarim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vazifeli melekler hiç durmadilar ![]() Cehennem çukurunun basina geldiler ![]() Alevlerin harareti yüzünü yakiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Basini öne egdi ![]() ![]() Kollarini sikan parmaklar çözüldü ![]() ![]() Vücudunu birden bire havada buldu ![]() ![]() ![]() Basini kaldirdi ![]() ![]() ![]() kendisini yukariya çekti ![]() ![]() "Siz de kimsiniz ?" dedi ![]() Ihtiyar gülümsedi: " Ben senin namazlarinim ![]() "Neden bu kadar geç kaldiniz ?Son anda yetistiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ihtiyar yüzünü gererek, tekrar güldü; Basini salladi; " Sen beni hep son anda yetistirirdin, ![]() ![]() ![]() Secdeye kapandigi yerden basini kaldirdi ![]() ![]() Disaridan gelen sese kulak kabartti ![]() ![]() Bir ok gibi yerinden firladi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|