![]() |
Öyle Bir Sultana.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Bir Sultana..![]() Habib baba, IV ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı Habib baba,uzun bir kervan yolculuğunun sonunda İstanbul’a gelmiştir ![]() ![]() ![]() Fakat hamamcı Habib babayı içeri sokmak istemez ![]() ‘’Bugün’’der,’’Sultan Murad’ın vezirleri hamamı kapattılar,dışarıdan müşteri alamıyoruz ![]() Habib baba üzülür ![]() ![]() ‘’Ne olursun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Baba şu odada hızla yıkanıp çık,para da istemem ![]() ![]() Habib baba sevinerek kendine gösterilen yere girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci müşteri tebdil-i kıyafet etmiş,IV Murad’dır ![]() ![]() ‘’Hele bir bakalım’’demiştir,’’bizim vezirler,hamamda,benden uzakta,kendi başlarına ne yaparlar,nasıl eğlenirler?’’ Ve bu merak padişahı,tebdil-i kıyafet ettirerek,hamama getirmiştir ![]() ![]() Az önce yaşananlar bir kez daha tekrarlanır ![]() ![]() Hamamcı ,’’vezirler’’der,almak istemez ![]() ![]() Padişah ise,’’ne olursun ‘’der,bastırır ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Şu odada bir ihtiyar yıkanıyor ![]() ![]() Sonra IV Murad Habib babanın yanına süzülür ![]() ![]() ![]() Bu arada,hamamın büyük salonundan gelen tef,dümbelek,şarkı,türkü sesleri ortalığı çınlatmaktadır ![]() ![]() Habib babanın gözü ,genç hamam arkadaşının sırtına takılır ![]() ![]() ![]() ![]() Ve yanındakinin görüntüsüne uygun,kendi gibi fakir,garib bir delikanlı zanneden Habib baba yumuşak bir sesle konuşur: ‘’Evladım!’’der,’’Sırtın biraz fazlaca kirlenmiş,müsaade edersen bir keseleyivereyim ![]() Padişah aldığı bu teklif karşısında şaşkınlaşır ve büyük bir haz duyar ![]() ![]() ![]() Memnuniyetle Habib babanın önüne diz çökerken:’’Buyur baba ‘’der,’’ellerin dert görmesin’’ Bu sırada içerideki alemin sesleri hamamı çınlatmaya devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Baba’’der,’’gel ben de senin sırtını keseleyeyim de,ödeşmiş olalım’’ ![]() ‘’Olur,evlad’’deyip,sultanın önüne diz çöker ![]() Bu arada ,Sultan Murad kese yaparken bir yandan da Habib babayı yoklar,ağzını arar ![]() ![]() ‘’Baba’’der,görüyor musun şu dünyayı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Habib baba, Sultan Murad’ın cümlesini tamamlamasına bile fırsat bırakmaz,kendi hükmünü söyler ![]() ![]() ‘’Be evladım’’der, Habib baba,’’Sultan Murad dediğin kimdir?Sen alemin sultanına kendini sevdirmeye bak ki ![]() |
![]() |
![]() |
|